Det var en perfekt dag for fotball på flotte Høddvoll i onsdag, men det startet ikke optimalt med mål imot etter 12(!) sekunder. Våre jenter fulgte ikke helt med når kampen startet, men slo hardt tilbake med et solid overtak hele kampen gjennom. Jobben ble gjort på en komfortabel måte, og nå gleder vi oss til Lyn kommer på besøk førstkommende onsdag. Etter nesten 23 måneder fikk AaFK Fortuna og Hødd endelig spille en tellende kamp igjen, og det var utrolig kjekt å se begge lag sprudle i perioder. Lise(2), Guro(2) og Natalie scoret målene for oss.

«Lise og Guro startet sesongen godt med to mål hver. Natalie scoret også et flott mål»

Kampfakta: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7893820

AaFK Fortuna stilte slik:

Berge –Gulbrandsen, Muri(K)(Anderson 20), Rindal(Kroken 58), Ferstad – Nilsen, Gardien(Tennfjord 63), Agata(Fylling 63) – Røn, Eide, Gudnadottir

Hovedtrener Frode Fagermo har følgende referat fra kampen:

“Seier, avansement, men mer å gå på!”

Etter nesten 2 år i limbo var det endelig dags for å spille en tellende obligatorisk kamp igjen! 1 runde i NM med Hødd som motstander sto på menyen i går.

Vi har generelt sett gjennomført gode treningsmatcher i tiden frem mot dette, men trening er trening, og cup er cup!

Ville være tåpelig å påstå at vi ikke var favoritter til avansement, men alle kamper lever sitt eget liv, og med fasiten i hånd viste det seg at vi nok var litt mer preget enn vi trodde på forhånd. Det er egen nerve å starte med “ordentlige” kamper, kamper vi vet betyr noe.

Kampen fikk definitivt en start vi ikke hadde sett for oss. Hødd tok ledelsen etter ca 12 sekunder! En lang kyler fra avspark daler ned i våre forsvarsrekker, og det er mulig vi ikke helt hadde ristet av oss den voldsomme belastningen fergeturen fra Sulesund gir, for vi forærer Hødd`s spiss ballen, og en rekord-kjapp scoring er et faktum.

Vi kommer oss kjapt etter dette og styrer begivenheten ganske betraktelig. Midtveis i første omgang har vi snudd til 2-1 overlege. Først på et skarpt skudd fra Natalie etter en corner, deretter med en strålende scoring fra Guro. Pernille setter en deilig ball i bakrom for Guro som har skjært inn fra sin kant. Med et delikat mottak legger hun det meste til rette for seg selv, og setter kontrollert inn sin første scoring for kvelden.

Vi øker til 3-1 før pause etter omgangens beste angrep. Fine kombinasjoner på vår høyre side gir Daniela rom til å slå et strålende innlegg. Med timing og trøkk møter Lise ballen og skaller den opp i krysset. Den var fin altså.

Andre omgang er på samme måte som den første varierende i kvalitet, men etter hvert med enda større dominans. Lise og Guro setter hvert sitt andre mål, og vi ender opp med en komfortabel 5-1 seier.

Vi er ambisiøse, har klare målsettinger og stiller høye krav til oss selv. Basert på de nevnte forutsetninger tillater vi oss å ikke være helt fornøyd med prestasjonen. Til det varierer vi for mye i kvalitet, rytme og intensitet.

Men du verden, det handlet om å gi seg selv muligheten til en andre runde i køppen og det greide vi med glans:)

Nå blir det spennende å se hvem vi får som neste motstander, andre runde er allerede kommende onsdag, drøye 4 dager før vi tar mot Træff på Aksla i første serierunde søndag 15`ende.

Frode F, trener.

Kaptein Mette Muri måtte dessverre gi seg etter 20 minutter, men hadde følgende kommentar etter kampen:

Først og fremst er det utrolig deilig å komme seg til 2. runde og endelig være i gang igjen. Kampen startet på verst tenkelig vis, med 1-0 etter 10 spilte sekunder. Vi er ikke på i det dommer blåser i fløyten og roter det til i eget forsvar. Derifra og ut har vi god kontroll og slipper Hødd lite til. Med ball spiller vi ingen stor kamp, der vi slurver og roter i store deler av kampen. Likevel produserer vi mange målsjanser og får omsatt en del til mål. Uansett så er det viktigste å komme seg til 2.runde! Nå gleder vi oss til å møte Lyn på Aksla førstkommende onsdag. Møt opp!!

Da er det bare å glede seg til Toppserielaget Lyn kommer på besøk hjemme på Aksla Stadion onsdag 11. august kl. 1900😊

Kategorier: Nyheter