Rosenborg er skikkelig gode. Såpass gode at de akkurat nå sannsynligvis er Norges beste lag. Med andre ord så var oppgaven vi sto ovenfor i går stor.

Men du og du for en prestasjon fra våre fantastiske jenter! Vi matcher i grunn RBK hele veien inn, og er ikke langt unna å sikre oss ekstraomganger i sluttfasen.

Som forventet er vi noe nervøse og har for mye respekt for vår skarpe motstander innledningsvis. De dominerer ganske heftig det første kvarteret, og etter 12 minutter sitter første scoring for kvelden.

Foto: Jon Forberg

En strøken pasning bakfra, og et likeledes strøkent løp og avslutning fra Nergård gjør at vi havner bak i protokollen. Da trodde nok de fleste, RBK inkludert, at dette skulle bli en hyggelig affære for dem.

Men jeg har sagt det mange ganger før og gjentar det igjen, den mentaliteten som sitter i AaFK Fortuna-jentene skal man aldri undervurdere!!

Etter scoringen slippes skuldrene ned, vi begynner å kjenne på det å være komfortabel med ball, og vi tørr mye mer. Den scoringen vi leverer etter 15 minutter er rett og slett toppklasse!

Nora H vender opp med ball lavt i banen nede på vår venstre side. Hun vender seg lekent inn banen og leverer en smaske-smaske-fin pasning mot Guro og et tiltenkt bakrom.

Guro, som for anledningen har en RBK forsvarer kledd på seg bakfra, vinner duellen og stusser ballen i rommet foran seg. Med en kraft som ikke er sett siden oksen Ferdinand blåste gjennom barrikadene raser hun fremover og holder hun den innpåslitne forsvareren på armlengdes avstand. Fra ca 28,8 meter lapper hun ballen over en keeper på halvdistanse og opp i motsatt kryss.

Splitte mine bramseil!

Pause og 1-1. Rosenborg har mest ball som forventet, men de siste 25 av første omgang er gode, veldig gode.

Kampen avgjøres etter 62 minutter. Jada, mål er mål, men slike er uansett drit kjedelige mål å tape på. Maria Olsvik mottar ballen på vår venstre side, og fra tilnærmet død vinkel (lett overdrevet) slår hun et innlegg som daler rett i mål på lengste. Ballen får en usedvanlig høyde og dupp, totalt sjanselaust for Benedicte å gjøre noe med.

RBK er i sannhetens navn relativt nære ved flere anledninger etter dette, men vi står steinbra imot og får noen overganger det lukter svidd av.

Det er såpass mye mat i en av de at vi med litt mer hell kunne skaffet 2-2 og ekstraomganger. Vi kommer i overtall og Agata triller fri Dani til høyre. Dani leverer et strøkent innlegg langs bakken som sleiker seg forbi Karna, langs 5-meteren og ut av spill. Nære.

Vel, vel, vi tapte 1-2 for Rosenborg. Aldri happy med å tape uansett motstander, men du store jeg er stolt av det jentene leverer denne kvelden! Atter en gang viser vi at vi har noe å fare med, også mot de beste!

Nå retter vi snuten mot vårsesongens siste kamp, borte mot Tromsø. Den vil nok vise seg å være seg omtrent like vanskelig som gårsdagens kamp mot RBK.

Men vi skal jakte 3 poeng!

Frode F, trener.

Kategorier: Nyheter