Fire spillere takker for seg i AaFK Fortuna.

Foto: Jon Forberg

Før 2024-sesongen er det klart at Teresa Lode, Ellijanne Skrede Anderson, Benedicte Lund Berge og Caylon McMillan ikke blir med oss videre og fortsetter karrierene sine andre steder.

Teresa Lode:

Tea kom til oss fra Bryne sommeren 2021 – altså midt i opprykksesongen. På høsten fikk kantspilleren seks kamper og scoret ett mål, og var dermed delaktig til at vi sikret opprykket. Sesongen etter, denne gangen i 1. divisjon, ble det mer spilletid for Tea. I løpet av 2022 spilte hun 24 kamper og scoret to mål, deriblant vårt aller første seriemål i 1. divisjon etter returen – i 4-0-seieren over Hønefoss. Forrige sesong var Tea involvert i 13 kamper, og ender dermed med 43 kamper og tre mål for AaFK Fortuna.

Vi ønsker å rette en stor takk til Tea for alle bidragene, både på og utenfor banen, og ønsker henne alt godt videre!

Foto: Kristian Moe

Ellijanne Skrede Anderson:

Elli har vært i klubben helt siden 2018, etter å ha meldt overgang fra Eid. Gjennom alle disse årene har Elli vært en allsidig, profesjonell og en flott ambassadør for klubben, som har representert oss både på ungdoms-, voksen og toppfotballnivå. I opprykksesongen i 2021 ble det 11 kamper, før antallet økte til 14 sesongen etter. Forrige sesong ble det sju kamper for Elli, før hun ble skadet og deretter utlånt til Herd i 2. divisjon.

Etter fem år og over 60 kamper for klubben, takker vi av Elli og ønsker henne lykke til videre!

Foto: Kristian Moe

Benedicte Lund Berge:

Benne er en lokal og talentfull keeper som kom til oss fra Blindheim mot slutten av 2019. Allerede da sto hun bokført med aldersbestemte landskamper for J15 og J16-landslaget, men tok ytterligere steg som keeper etter ankomsten til AaFK Fortuna. 2020-sesongen ble ikke noe av grunnet koronapandemien, men i 2021 var Benne fast mellom stengene og var en viktig bidragsyter til at vi rykket opp. Den påfølgende sesongen fortsatte Benne å være vår førstekeeper og fikk til og med debuten for Norges U23-landslag mot England, der hun også holdt nullen. I det som ble hennes siste sesong i AaFK Fortuna, spilte Benne 16 kamper.

Nå går ferden videre til Oslo for den eminente sisteskansen, og vi ønsker Benne alt godt og masse lykke til i hovedstaden!

Foto: Kristian Moe

Caylon McMillan:

Caylon kom til oss fra collegefotball i USA før 2022-sesongen etter en periode på besøk i forkant. Midtbanespilleren etablerte seg raskt på laget og ble en nøkkelspiller for oss i 1. divisjon i hennes første sesong, noe som endte med 25 kamper og ett mål. I fjor ble det også mye spilletid for Cay, og hun var involvert i 26 kamper og bidro med ett mål. Dette førte til at hun ble kåret til «Trenernes Spiller» i 2023. Helt siden første stund har Cay vært profesjonell i trening og kamp, og vært med på å sette en høy standard i hverdagen. I tillegg har hun vært en svært viktig bidragsyter til moralen og humøret i spillergruppa med sin herlige væremåte og personlighet. Nå har hun valgt å flytte hjem til USA for å være nærmere familie og kjæreste. Vi takker Cay for alle de gode minnene i løpet av de siste to årene, og ønsker henne alt det beste videre!

Foto: Kristian Moe

Vi i AaFK Fortuna ønsker å takke alle sammen for fantastisk innsats i løpet av deres tid i klubben, og ønsker dem masse lykke til videre!

Kategorier: Nyheter