Rapport fra Trondheimshelga!

Det ble som forventet en krevende kamp for våre jenter mot et Trondheims-ørn som forventes å tilhøre øvre sjikt i Toppserien. Likevel en god og lærerik gjennomkjøring for oss. Selv om resultatet ble i overkant av hva vi hadde sett for oss på forhånd, fikk både jentene og trenerteamet mange svar og bekreftelser på hva det må jobbes med fremover. Det legges ikke skjul på at vi dro med en noe redusert tropp nordover, skader og sykdom har preget laget den siste tiden. Cecilie og Malin var tilbake etter sykdom og spilte en omgang i begge kampene. Anna, Mia og Eva var også tilbake etter skader, mens Ingrid måtte bli hjemme med sykdom. Med på turen var også Stine og Hedda, begge fortsatt skadet, men bidro med godt humør og en utsøkt oppdatering til de som satt hjemme! Olivia var på reise og kunne derfor ikke bli med.
Lørdag morgen gikk turen nordover. Vi ankom ABRA-hallen en time før kampstart og etter et kort spillermøte i garderoben var vi klar for det som var forventet å bli en massiv utfordring for våre unge jenter. Vi har hatt en del nye spillere på trening i vinter, blant disse er Camilla Smith-Nilsen og Malene Vadseth, begge fra HERD og begge i startoppstillingen i denne kampen. Malene gikk inn i rollen som Camilla Ervik på mesterlig vis har hatt siste årene – og selv om skoene etter henne var vanskelig å fylle, gjennomførte Malene en strålende innsats kampen gjennom. Hun ryddet opp i kjent stil og fikk flere ganger testet sin hurtighet mot raske og tekniske Ørn spisser. Sammen med «rutinerte» Iselin tror vi Malene vil bli et flott tilskudd i forsvaret vårt.
Første omgang ble svært bra sett med Fortuna øyne, jentene sto på og stoppet nesten alt som kom av Ørn forsøk. Vår eminente keeper Ine fikk virkelig brynt seg og sto totalt sett en strålende kamp.
2-0 til pause må sies å være akseptabelt og viser at jentene behersket det planlagte 4-2-3-1 systemet. Fokuset var defensiv organisering og moral om målene skulle komme imot. Det siste fikk vi testet i 2. omgang. Ørn byttet nesten hele laget i 2. omgang og selv om Fortuna erstattet sykdomspregede Malin og Cecilie på midten ble Ørn´s friske ben litt for mye for oss. Ørn scoret noe heldig på en corner rett etter pause og med 3-0 var egentlig kampen kjørt. Alle våre disponible spillere fikk prøve seg og litt ut i 2. omgang entret både Eva, Mia, Helena, Julianne og Stine Muri banen. Samtlige sto på og gjorde sine saker bra. Av disse er både Julianne, Helena og Stine nye spillere (på prøve) som viste at de blir å regne med fremover.
Selv om det kom en del lettkjøpte mål mot slutten av kampen må vi si oss fornøyd med innsatsen og de svarene vi søkte og fikk. Kampen endte til slutt med 7-0 til Ørn.

Etter en god natts søvn dro vi dagen etter til Byåsen. En snøfri bane med undervarme og dermed gode spilleforhold ga forhåpninger om nok en god gjennomkjøring for våre jenter. De samme 11 som startet kampen dagen før fikk fornyet tillit. Første omgang ble jevnspilt, noe resultatet til pause også indikerer. Katarina ga Fortuna ledelsen midtveis i omgangen etter fint angrepsspill. I en god periode i første omgang kunne Katarina ha økt ledelsen, men ballen gikk dessverre til side for mål. Vi noterte flere bra muligheter i denne perioden og enda en ny spiller viste seg frem, Camilla Smith-Nilsen med fortid i HERD viste kantspill av høy klasse. Med sin enorme løpskapasitet og hurtighet skapte hun stadig problemer for Byåsens venstre side, dessverre ble det ikke noe i målprotokollen denne gang selv om det hadde vært fortjent etter flere fine forsøk. Camilla har kvaliteter som definitivt vil styrke vårt offensive spill denne sesongen.
Andre omgang bar litt preg av mange slitne bein som gjorde at Byåsens raske spisser fikk litt for enkle arbeidsforhold. I en omgang med klart overtak til Byåsen måtte Ine hente ytterligere 3 baller ut av nettet. Da dommeren blåste for full tid sto det 4-1 på resultat-tavla, greit nok slik kampen utartet seg. Også i denne kampen fikk alle tilgjengelige spillere spilletid.

Vår hovedtrener Helena var naturligvis ikke fornøyd etter tapet mot Byåsen, men var likevel fornøyd med at flere av spillerne viste god form. Vi fikk bekreftet hva som blir viktig å jobbe med på trening fremover samtidig som nye spillere fikk vist seg frem. Tatt i betraktning skadesituasjonen ser det ikke så mørkt ut som resultatene viser. Vi har ikke noen planlagte treningskamper i Februar, men det jobbes med å få til kamper mot henholdsvis Emblem og Langevåg G16, altså enda flere kamper med god motstand der jentene får drille formasjoner og defensiv organisering.
Vi ser frem mot fortsettelsen og har stor tro på at vi skal ha et slagkraftig lag på beina når sesongen starter 16. April. I mellomtiden har vi mye arbeid å gjøre.

Sportslig hilsen
Svein Arne Sunde

Kategorier: Nyheter