AaFK Fortuna fikk med hele tre spillere på J19-landslaget, men det var også flere sunnmøringer som ble tatt ut. Regionen får betalt for et felles løft for jentene, og neste steg er toppfotball for kvinner.

Vi gratulerer Benedicte L. Berge, Helle Rindal og Guro Røn med uttak til samling for J19-landslaget fra 8-15 juni. Dette viser at jentene har jobbet veldig godt i en krevende tid, og vi som klubb har virkelig forsøkt å legge til rette for en maksimal utvikling. Det er på sin plass å fremheve fantastiske partnere og støttespillere som står støtt sammen med klubben under pandemien.  

Benedicte og Guro kommer fra Blindheim og Helle fra Guard. To klubber som legger til rette for jentene, og som egentlig skal ha veldig mye av æren for jentene sin utvikling. Vi håper at klubbene er stolte av jentene og bruker dem som gode forbilder i den videre utviklingen av jente- og damefotballen.

Vi vil også gi stor honnør til alle klubbene på Sunnmøre og kretsen for det flotte fokuset på jentefotball. Jenteløftet og et ekstra fokus på jentefotballen mener vi har gitt resultater både på bredde og topp. AaFK Fortuna ønsker å ha hele Sunnmøre bak seg i jobben med å skape toppfotball på kvinnesiden, og da er det avgjørende å bygge enda flere sterke jentemiljøer. Når muligheten til å spille i høst kommer, som vi har stor tro på, så skal vi vise en formidabel innsats for å nå målsetningen.

Anna Lervik(Herd) og Madelen Eid(Hødd) ble tatt ut på J16-landslaget, hvor begge trener regelmessig med AaFK Fortuna. Tora Ose, opprinnelig fra Ørsta, nå Arna Bjørnar, ble også tatt ut på J19-landslaget.

Totalt sett en stor andel sunnmøringer ut i fra størrelse på kretsen. Vi gratulerer så mye, både til spillere og klubber.

Les mer: https://www.fotball.no/landslag/norge-jenter-19/2021/uttak-aldersbestemte-landslag/

Kategorier: Nyheter