En heftig uke er 2/3 tilbakelagt. Summen av det er 1 poeng og i utgangspunktet ikke mye å rope hurra for. Ikke det at vi roper hurra heller, men dæven vi har levert mye god fotball!

Etter en forholdsvis tøff og anstrengende kamp mot Kil/Hemne (2-2) søndag satte vi kursen for Tromsø onsdag. TIL er i opprykksmodus og ville med seier overta 1 plassen foran siste kamp.

For de som har fulgt med, de klarte det ved å slå oss 1-0.

MEN, det kan de takke fru Fortuna (og tildels AAFK Fortuna) og en borti-natta god keeper for!

De første 25 var ikke spesielt bra. Vi virket urolige og lettere stresset med ball, og uten nødvendig intensitet defensivt. Men på tross av det så vi farlige ut de gangene vi tok oss tid og var tålmodige i frispilling og bearbeiding. Tromsø scoret kampens ene mål i denne perioden.

De siste 20 av første omgang var gode. Vi skaper 3 store muligheter samt brenner ei straffe inn mot pause. Både utgjort og noe flatterende at vi ligger under med en til pause.

Og var det flatterende å ligge under ved halvtid så var det definitivt så etter full tid.

2 omgang er i store trekk jævlig god! For å si det med rene ord, TIL henger knapt nok med i perioder! Aggressivitet, gjenvinning, stadige initiativ og gode bevegelser setter «jentan» i sammenhengende trøbbel.

Guro får tidlig en enorm sjanse mot den menneskelige veggen Villa i TIL-buret. Fra 5-6 meter, og noe skrått hold, sitter den dessverre ikke for vår ellers målfarlige angriper. Ikke lenge etter drar Cay opp en av sine spektakulære pasninger og setter evighetsmaskinen Maria alene gjennom. Selv ikke vår egen Speedy Gonzales klarer å overliste Villa i meget gunstig lege.

Jeg kunne fortsatt….. Vi jager scoring helt til det øyeblikk kampens gode dommer smetter plast-pipa i kjeften for siste gang. Andre halvdel av andre omgang fremstår mer eller mindre som et langt angrep!

Men, man blir ikke feit av å nesten spise, ergo må vi ta den lange veien hjem uten tellende resultat. Fryktelig fortærende.

Min gode trenerkollega i Tromsø rakte frem lanken etter kampen, takket for den og sa; «dæven dokk va god! Vi va jævlig heldig i dag»…..

Til de som er frustrerte over at vi presterer godt, men ikke får poengene vi tilsynelatende fortjener: ikke vær det! Vi er på vei (dog enda lenge igjen) til å levere en meget respektabel sesong i 1 divisjon. Som nyopprykket. Etter mange år i 2 div. Uten større erfaring fra nivået.

Med erfaring kommer stabilitet. Med stabilitet kommer resultat. Kvalitetsmessig står vi ikke det spøtt bak TIL, ØHIL og Åsane. De har bare litt mer erfaring. De har bare litt mer stabilitet.

Uka avsluttes med nok en kraftanstrengelse, Åsane i Bergen søndag.

Er vi gode nok til å kunne ta poeng der?

Visst fan er vi det!

Frode F, trener.

Kategorier: Nyheter