Treningsleiren i Fevik ble avsluttet med en attraktiv kamp mot Amazon Grimstad tirsdag. De topper tabellen i 1. divisjon sammen med Røa, og vi var spente på om det var mulig å bidra til en god match. Det ble utfordrende nok uten våre spillere over 20 år, men resultatet 6-1 gir ikke et helt klart bilde av kampen selv om Amazon viser sin styrke og kvalitet der det virkelig gjelder, foran begge målene. Uansett flotte referanser og mye læring å ta med seg videre for spillere, trenere og klubb.

Hovedtrener Frode Fagermo sin oppsummering av kampen:

Amazon Grimstad er per tiden Norges 12’te beste damelag, og på god los til opprykk til Toppserien. Å møte et toppet Amazon på deres hjemmegrunn er utfordrende nok i seg selv, mindre tøft ble det ikke med tanke på at vi måtte stille rent U 20 lag, uten bidrag fra våre mest rutinerte.

Men de før tro det de som ønsker, tvile de som vil, dette var ingen 1-6 kamp! Førsteomgangen var så strålende at man umulig kunne skille hvem som skufler mot Toppserien, og hvem som ikke har spilt seriekamp på 21 måneder. Tidvis er vi så dominerende med ball at man knapt skulle tro det. Det er en 10-minutters periode midtveis i omgangen der jeg knapt kan huske at de i hele tatt har ball!

0-1 kommer som følge av en markeringsglipp på dødball. Vi utlikner til 1-1 på en fantastisk overgang med tempo, presisjon og besluttsomhet. Solveig fullfører jobben med en kontant heading i nærmeste kryss. De var rystet! 1-2 kommer etter fint spill fra Amazon, og vi må innrømme at det ved det tilfellet går litt for fort for oss.

Ikke lenge før pause snapper Solveig ballen og fosser mot Amazons mål. Hun vipper fri ellers så sikre Guro på blank kasse, men dessverre setter hun den over. 2-2 hadde vært et riktig resultat inn til pause.

Andre omgang blir tøffere. Min gode kollega i Amazon, Steinar Pedersen, hadde flekket litt i garderoben i pausa, det var en hissig utgave som kom ut etter hvilen.

Sjeldent man ser 2 kuler fra 30 meter som suser i krøsset, men det fikk vi servert, og det med relativt kort mellomrom og vi var under 1-4. Vi sprekker litt opp etter hvert, noe som gir 1-6 i sluttprotokollen. Men vi burde definitivt satt 1 eller 2 baller til, for vi skaper store sjanser også i andre. Har et par hundre-prosent-sjanser som skal settes bl.a.

Totalt sett en svært oppløftende og god prestasjon mot et fysisk godt lag som fort blir å befinne seg på øverste nivå neste år.

Kommende lørdag møter vi nok en motstander fra 1 div, da i form av Øvrevoll Hosle på Årølia i Molde kl. 1400. Da er også de over 20 med 😊

Frode F, trener.