Hønefoss fikk som både hatten og alt annet tilbehør passa. En gjeng med bestemte, heltente og spillesugne jenter valset over våre venner fra Ringerike fra første spark på ballen.

Foto: Jon Forberg

Faktisk kunne vi tatt ledelsen allerede etter 20 sekunder da Guro kom mer eller mindre alene mot keeper etter en strålende pasning fra Agata. En blanding av noe snødekt bane og start-puls bidrog nok til at unge Frøken Røn ikke lyktes bedre der og da. 

Det tok ikke mer enn 3 minutter før hun igjen var alene med keeper, denne gang etter en utsøkt gjennombruddspasning fra Natti. Denne var enda klarere og burde nok blitt omsatt i scoring, men Guro skulle vise seg fra en mer treffsikker side noe senere i kampen:)

Hønefoss virket paralyserte, og gjennom strålende aggressivitet og gjenvinning fikk vi radet opp det ene giftige angrepet etter det andre. Hadde ikke vært noe å si på om vi hadde ledet med minst 2 etter de første 20.

Men byllen skulle ikke verke så altfor lenge, den var klar til å bli poppet, og for en måte det skjer på! Nora Håheim fosser frem på vår venstre side i en F1 tempo-lignende overgang. Forsvarerne så ut til å være frosset fast i plasten og hadde ikke sjans å følge med på det tempoet som settes opp. Ved motstanders 16 meter trer hun videre til Guro som med enkelthet rykker seg fri fra sin oppasser. Ballen triller hun så på tvers til Tea som har kommet inn fra motsatt kant, og hun kan med letthet og eleganse sette inn vår første scoring i 1 divisjon 2022. Vanvittig fortjent!

Rett før pause kommer nok en godbit. Nora Ferstad snapper en mindre heldig tversoverpasning og skarpstiller sin sylskarpe venstrefot. Det laserpresise innlegget møtes i boksen av nepa til Guro som på lekkert vis header inn kampens andre.

Vi rusler i pausen godt fornøyde med første 45.

Foto: Jon Forberg

Hønefoss kunne fått en pangstart på andre omgang da de blir tildelt et frispark midt på vår halvdel. Ballen går over alt og alle, og stusser i bakken 5 meter fra mål. Et tigersprang fra vår eminente keeper Benedicte hindrer redusering. I hele tatt er gjestene litt mere med på notene i starten av siste halvlek, men fremstår aldri som en reell trussel. I det vi passerer timen sementeres seieren definitivt. Nora H vender inn i banen fra sin posisjon til venstre og setter opp Guro. Hun legger til rette med første touch, og på andre touch dæljer hun ballen i krysset fra 20 meter. Game, set and match!

Derfra og inn var det bare et spørsmål om hvor mye vi orket, og om vi kom til å sette flere gåller bak en sjanselaus keeper. Det kom et til, men det burde vært flere…..

Først spilles Håheim gjennom og runder keeper. Hun ender helt ned på dødlinja, men vender seg inn igjen, drar av en forsvarer og skal bare sette ballen i så godt som tomt mål. Men kraft og presisjon går ikke alltid hånd i hånd, og skuddet snittrer utsida av stolpen. La oss kalle det en halvsjans:)

Men Nora skulle få sin revansj. Etter et godt slått frispark havner ballen i returrom. Den klapper eleganten fra Nordøyene (eller der omkring) til på første touch med venstra. Ballen fyker klistret nede i burvokterens venstre hjørne, 4-0 er et faktum!

Jentene er strålende og har et likeledes strålende potensiale. Men 2 tunge tap (på hver sin måte) kan skape utrygghet og usikkerhet hos alle og enhver. Det ville ikke flickorna ha noe av og dro en kanon-prestasjon opp av hatten. En milepæl er brutt, første seier er notert. 

Nå gjelder det å gjenskape denne prestasjonen i kampene fremover, for en svale gjør ingen sommer. Jeg har tro på at vi gjør det:)

Været var til dels ufyselig, men 150 godt påkledde mennesker dukket opp og det gledet oss. Nå håper vi at det kommer tilskuere i mangfold på kampene fremover, det både fortjener og bør jentene få.

Foto: Jon Forberg

En enorm tak til Stormen og Ålesund Support som er intet annet enn makalause!!!! Bannere, bluss og kontinuerlig sang i 93 minutter. Tenk så heldige jentene er som får oppleve slik supporterkultur!

Nå venter Volda i 1 runde i køppen onsdag, neste seriekamp er ikke før andre påskedag borte mot Klepp. Vi skal ikke hvile på laurbærene, vi skal klinke til onsdag!

Frode F, trener. 

Kategorier: Nyheter