At media bruker begrep som “cupbombe” og “sensasjon” er fullt forståelig. At 2 divisjonslag slår ut Toppserielag er ikke hverdagskost, i alle fall ikke i damefotballen.

Men, resultatet viser 4-1, noe som gir sterke indikasjoner på at dette ikke utelukkende var en sensasjon, men en oppvisning i kvalitet, gjennomføringsevne og vilje! I forkant av kampen mente vi helt bestemt at vi skulle være i stand til å slå Lyn på kvalitet og ikke på tilfeldigheter og flaks, noe både kampen og resultatet med all tydelighet viser.

De første 10-15 viser at vi både er litt rastløse og nervøse. Lyn trøkker ganske bra på, og har noen farligheter som riktignok ikke får oss til å miste nikkersen i skrekk, men som bærer bud om at de mener alvor. Vi rir av denne perioden på ok vis, og vokser oss stadig inn i kampen. Når vi klarer å ta vare på ball i større grad, så har vi evnene til å skape trubbel.

Første virkelige mulighet for oss kommer etter 24 min når Lise kriger til seg ballen og server inn i boks. Der har Solveig løpt seg fri, og mot en keeper på ville veier bør hun feste hår-tufsene på ballen, men treffer dessverre ikke.

Men når halvtimen er passert skulle dagens første sitte. Vi etablerer oss til venstre, Nora drar en leken tunnel og smekker et fint innlegg i boks. Innlegget blir klarert ut til høyre der motsatt back Daniela kommer fossende forbi en bergtatt forsvarer. Hennes innlegg havner bak i feltet der Natalie drar seg fri og leverer en frekk blanding mellom et skudd og et innlegg som keeper bare dytter videre. Rett på nepa til Agata som kontant skaller oss i front.

Lyn reduserer kort tid etter, vi lever med det.

Men hovedstads-flickorna skulle få kort tid til å leve i villfarelsen om at alt er nå på normalen. Vi serverer et klasseangrep med vending av ball fra høyre til venstre, inngang i kant fra Solveig, overlap fra Nora og nytt klasseinnlegg. I boks gjør Lise det Lise kan best, være først på kula, og vi er atter igjen i føringen!

Vi går til pause med 2-1 ledelse, slett ikke ufortjent.

Andre omgang blir en symfoni i glede og gode prestasjoner, offensivt så vel som defensivt! Siste 45 er knapt 3 minutter gammel da Guro på knalltøft vis header seg forbi Lyn-backen og fosser mot dødlinja. Med kraft banker hun ballen inn foran mål der både Lise og Solveig er i gunstige posisjoner. Solveig hadde satt den ballen 10 av 10 ganger hvis hun hadde fått den, men en forsvarer kommer seg mellom men klarer ikke annet enn å nikke den i eget mål.

Knallstart og 3-1 opp!

Omgangen blir spennende, og vi lukter victory! Lyn pøser på med det de har, men vi er strålende i det defensive arbeidet. Alt det som kommer pumpet inn mot eget boks blir resolutt og ball-hardt kvittert vekk fra et strålende forsvar. Midtbanen løper, duellerer og jobber som hain tytje, men samtidig med nok kløkt til stadig å sette våre angripere i gunstig lege.

I det 89 minutt sementeres seieren med all tydelighet. Agata kriger til seg ballen og får dyttet den videre til Lise som igjen trer den ut til Guro på høyre side. Guro har løpt nok, gidder ikke det mer, så hun blåser likegodt ballen i krysset fra 30 meter.

Game, set, match!

Det var en svært god prestasjon, ingen tvil om det. Men cupbombe? Nei, til det er vi for dyktige, selv mot toppserie-motstand:)

Takk til et nydelig publikum, rundt 400 i tallet, håper dere lot dere inspirere til å komme tilbake for å støtte de fantastiske jentene våre i kampen mot det ultimate målet for 2021; opprykk.

En spesiell takk til Stormen og Ålesund Support for en helt enestående leveranse i samfulle 98 minutt! Makan til oppvisning av god supporter-kunst skal du lete lenge etter. Dere er hærlige! Håper dere finner tid til å komme søndag også, da serieåpner vi mot Træff:)

Frode F, trener.

Vi har fått en enorm respons etter Lyn-kampen fra støttespillere og partnere, og vi tar med noen utvalgte her:

Takk for årets morsomste, overraskende, rørende og ikke minst den kamp med best stemning på stadion jeg har opplevd i Ålesund by på mange år.

Her er det gjort en god jobb og dere må bare ta til dere den skryt dere fortjener. Gleder meg til veien oppover i divisjonene.

Ville bare sende en liten gratulasjon og hilsen fra en stolt sponsor!!

Vi gleder oss til fortsettelsen!

For en fenomenal fotballkamp med overbevisende seier. Lenge siden noen har jobba så hardt med vår logo på drakta!

Tusen takk for all støtte!

Kategorier: Nyheter