ØHIL – AaFK Fortuna 0-1 (0-0)

Da er treningskampene unnagjort og jentene vant 1-0 mot 1. divisjonslaget Øvrevoll Hosle lørdag. Kampen ble spilt i Molde på Rival sitt flotte anlegg med helt nytt kunstgress. ØHIL fremsto solide og vi hadde marginene med oss, men vi var et lite hakk bedre i denne kampen, spesielt i deler av 2. omgangen. Treningskamper er og blir oppkjøring som alltid gir null poeng til begge lag, men vi tar med oss en god prestasjon som en bekreftelse på at laget er på rett vei når alvoret nærmer seg. Agata scoret kampens eneste mål etter en corner fra Nora midt i andre omgang.

Agata scoret målet.
Kampen ble ledet av Karoline Nilssen Lande, assistert av Andrea Larsgård Berge, også hun fra SFK, mens Monika Viken Tornes kommer fra N & R FK. Solid kamp av de tre lovende dommerne

AaFK Fortuna stilte slik:

Berge – Gudnadottir, Muri(K), Rindal, Anderson(Gulbrandsen 45) – Nilsen, Gardien(Tennfjord 65), Agata – Røn(Kroken 60), Eide(Engås 75), Ferstad(Fylling 75)

Hovedtrener Frode Fagermo var godt fornøyd med jentene og har gitt oss denne oppsummeringen av kampen:

«Sterk og fortjent seier».

Etter å ha smakt på motstand fra høyere nivå sist tirsdag mot Amazon Grimstad, møtte vi lørdag nok et topplag fra 1 divisjon i Øvrevoll/Hosle.

Siden de lå på treningsleir på Aukra tok vi turen til Molde og møtte dem på et nylagt kunstgress på Årølia.

ØHIL er per tiden nummer 4 i nest øverste divisjon og har ambisjoner om å nå enda et hakk opp. De er mer spillende og mindre direkte i sin fremtoning kontra det vi møtte noen dager i forveien, men med likheter i aggressivitet og intensitet i press.

Første omgang er en jevn affære der vi i aller høyeste grad gjør oss gjeldende. Spillemessig står vi overhodet ikke noe tilbake for ØHIL, noe som synes gjennom å være ganske dominerende med ball i perioder. Sjansemessig er det lite å by på, vår største mulighet kommer på en god overgang der Agata får stort rom å boltre seg i, men skuddet sitter ikke helt fra litt skrått hold. Lise rekker nesten frem på skuddet som glir utenfor på lengste stolpe.

Vår motstander har også noen små-tendenser uten å flekke spesielt skarpe tenner.

På tross av en ok gjennomført omgang som ender med 0-0, er vi ikke overvettes fornøyd. Vi har mer inne, og vi må tørre å by på det! Etter en fornuftig pep-talk i garderoben er det et mer bestemt lag som kommer utpå i andre.

Jeg overdriver ikke i noen særlig grad da jeg hevder at vi er det desidert beste lagret i andre omgang, noe også sjansestatistikken viser. ØHIL er på ingen måte spilt på dalen, men vi har et klart og bestemt initiativ.

Første 100% `er kommer ved Nora. Godt vendings-spill gir Nora en himmel av rom å bevege seg i og hun fosser gjennom alene med keeper. En god chip blir akkurat ikke nok, burvokteren får strekt fingrene i polvotten akkurat nok til å hindre scoring.

Andre 100% `er kommer på en relativt lik situasjon der vi tar ØHIL på brudd og Natalie kommer ganske så alene gjennom. Etter lett diskusjon mellom spiller og trener enes vi om konklusjonen at avslutningen var elendig:)

Det som kunne vært kampens prestasjon hindres av en særdeles god keeper-inngripen; en corner blir headet ut i returrom der Agata har linet seg opp på fint vis. På halvvolley banker hun til fra distanse og ballen farer med en comets hastighet mot krysset. Vill redning av keeperen!

Lise kommer deretter på et godt timet løp på første stolpe, men nok en gang hindrer et tigersprang fra keeperen scoring.

Men der stopper deres evne til å stå mot! Nok en godt slått corner fra Nora blir kriget på i boks. Nedfallsfrukten faller i bena til Agata som klasker ballen i mål. 1-0 på usedvanlig fortjent vis!

I siste del av kampen ser vi et noget mer desperat ØHIL som ikke har lyst å tape kampen, og de pøser på med baller og stor trafikk i vår boks. Men vi står svært robust og godt imot det som kommer, og rydder vekk alle eventualiteter. 

Faktum er at bortsett fra noen situasjoner som kunne blitt farlig,  skaper de ikke en eneste sjanse i andre omgang.

En fullt fortjent seier som faktisk burde vært større.

Men treningskamp er treningskamp, nå starter alvoret, da gjelder det å vise at vi makter når det gjelder! Første oppgave er 1 runde i NM borte mot Hødd kommende onsdag. Håper så mange av våre venner som mulig tar turen med ferga, spanderer på seg ei svele og en kaffi, og heier oss frem mot andre runde.

Frode F, trener.

Kaptein Mette Muri hadde følgende å si etter kampen:

Siste treningskamp før de tellende kampene snart skal begynne og vi var ute etter å få med oss en god prestasjon og ikke minst et godt resultat. Første omgang synes jeg er jevn, lite sjanser til begge lag og to lag som forsvarer seg godt. Andre omgang synes jeg vi hever oss noen hakk og er det beste laget. Vi produserer noen kjempesjanser som burde blitt omsatt til mål, samtidig som jeg syns jentene gjør en fantastisk jobb defensivt, med å hindre rom og innlegg. Mot slutten av omgangen presser ØHIL oss for å få en utligning, men vi står godt imot. Alt i alt en solid gjennomført kamp av oss, og nå gleder vi oss til å spille om poeng igjen!

Da ser vi frem til å møte Hødd borte på flotte Høddvoll i NM 1. runde på onsdag kl. 1800!