Hei alle fotballvenner!

Til forbundstinget førstkommende søndag har AaFK Fortuna inne et viktig forslag til det vi tror er det beste for videre utvikling av jente- og kvinnefotballen i Norge. En spissing av 2. divisjon er helt avgjørende.

I vedleggene kan dere lese mer om forslaget slik vi har sendt det til NFF, forslaget slik det ser ut fra NFF i tingheftet og en oversikt over 2. og 3. divisjon i Norge slik det så ut på slutten av 2019.

Våre tre viktigste hovedpunkter i forhold til å gjøre disse endringene:

  1. Like muligheter

På herresiden er det i dag 144 lag(20 spillere pr. lag) som spiller i en nasjonal serie. Totalt 2880 spillere i Eliteserien, OBOS-ligaen, Post Nord og Norsk Tipping. I tillegg er det nasjonale serier for G14, G16 og G18. (Ca. 60 lag av 20 spillere=1200)

Samlet sett er det ca. 4000 menn/gutter som får matching i en nasjonal serie.

På kvinnesiden er det i dag 20 lag i Toppserien og 1. divisjon som gir 400 spillere som spiller i en nasjonal serie. 2. divisjon damer er slik den er i dag å regne som en lokal/regional serie. På aldersbestemt nivå er det i dag ingen nasjonal matching på jentesiden.

4000 mot 400! Skal det være slik i 2020?

  1. Flere toppmiljø på herresiden satser på damene

Vi ser nå med spenning at flere herreklubber i toppfotballen setter i gang med solid satsing på egne damelag, samt gode samarbeidsmodeller. Dette er f. eks klubber som Sandefjord, Sarpsborg, AaFK, Odd, Viking, Strømsgodset, Start, Bodø Glimt, Tromsø og Sogndal.

For disse klubbene og andre klubber som ønsker å satse, må vi ha et utviklingsnivå som supplerer dagens Toppserie og 1. divisjon. Det vil en ny nasjonal/regional 2. divisjon damer kunne gjøre på en strålende måte.

Et nytt nivå på damesiden uavhengig av alder på spillerne, vil gi jente- og damefotballen i Norge en ny fantastisk utviklingsarena.

  1. Styrke de lokale seriene for damene

2. divisjon damer er preget av mange lag(over 70) og store forskjeller i nivå mellom avdelingene og ikke minst innad i hver avdeling. Samtidig viser forslag for 2021 at kun en avdeling inneholder 12 lag, og kamptilbudet både i mengde og kvalitet blir da langt unna det som er ønskelig for å oppnå utvikling. Ved å spisse en ny nasjonal 2. divisjon vil man samtidig styrke de lokale seriene. Ser man på statistikken(vedlegg for 2019), så er utfordringen på dette nivået å lage gode serier pga. antall lag.

På forbundstinget 2020 ble ikke vårt forslag behandlet, da det ikke var lovteknisk riktig som nå er rettet opp. Samtidig ble det vedtatt at det skulle settes ned en arbeidsgruppe, noe NFF ikke har fulgt opp.

La oss sammen skape nye muligheter for damefotballen og ta nye steg inn i framtiden – for hele norsk kvinnefotball!


Vedlegg for nedlastning under

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [116.81 KB]

Kategorier: Nyheter