Det ble nok en solid seier borte mot Byåsen der vi byr opp til godt spill og flere gode sjanser for våre jenter. God kontroll defensivt og igjen kan vi være fornøyd med at vi holder nullen. Dette er faktisk 5. gangen på rad der vi holder tett bak vår siste skanse Benedicte. 

Dette hadde Frode å si etter kampen: 

«Den proverbielle kattens lek med musa»

I helga som gikk satte vi oss på bussen for en hyggelig busstur til Trondheim. Der ventet det som er antatt å være av våre argeste motstandere, Byåsen. Det sies at den som venter på noe godt venter ikke forgjeves, nu vel, ikke for Byåsen i dette tilfellet! 

En av naturens brutale sannheter er rovdyrets lek med sitt bytte før nådestøtet settes inn. Som de gode samaritanene vi er satte vi første stikket etter bare 7 minutter, og fulgte opp med en nådeløs sementering av Byåsens uunngåelige skjebne i løpet av en halvtime.

Først satte Natalie inn 1-0 på strålende vis etter at vi opprettholder et konstant press mot hardt kjempende motstandere. Hun drar seg fri, overfører ballen lekent fra venstre til høyre og smekker i den hørnan.

I de neste vel 20 minuttene fortsetter vi med variert og godt angrepsspill og produserer flere gode muligheter, uten å få satt skinnet i garnet. Bakover er vi fokuserte og konsentrerte, og har lite å bekymre oss over. Skulle bikke halvtimen før neste stikket satt, det også kraft av Natalie.

Ida fosser inn i boks med et driv Gjermund Eggen ville vært stolt av, noe som ikke gir annen løsning at hun må felles av keeperen for å hindre scoring. Nevnte Natalie banker den inn med stor selvtillit, 2-0.

Dernest lar vi det bare passere et par minutter før vi fratar Byåsen det lille av forhåpninger de måtte ha. Etter et kombinasjonsspill toppnivå verdig tres Ida gjennom og hun  banker ballen opp i netttaket.

Som Brauten ville sagt det; Impressive.

Med 3-0 til pause handlet andre omgang om å replisere kvaliteten fra første omgang, ikke slippe av gassen og gå for neste scoring! Om hadde Byåsen det stritt i første omgang, fikk de det verre i andre…. For du store hvor vi rullet over vår motstander, vi skapte sjanse etter sjanse og rullet opp det ene kvalitetsangrepet etter det andre. 4-0 kom 8 minutter ut i omgangen ved Lise. Agata drar seg fri på vår høyre side og banker inn ei kule i boks som Lise setter skallen på. Ballen kyler inn bak en sjanselaus keeper. 

10 minutter senere kommer dagens siste,  kanskje min favoritt om det er lov å si. Natalie drar seg inn og avslutter, den blir blokkert. Vi vinner andreballen og Agata fyrer løs. Den går i stanga, men igjen vinner vi andreballen og Mette hamrer returen i mål. Elsker power-scoringer som kommer etter trykk på trykk på trykk, dette var en slik:)

Den siste halve timen var en sjansebonaza, de aller fleste muligheter kom etter jævlig godt angrepsspill! Men på tross av åpenbare lege har vi ikke flere mål i oss, og kampen ender 5-0. Burde vært 8-9-10. 

Klart årsbeste i seriespill for vår del, Byåsen var den uheldige mottaker av AaFK Fortunas fulle kraft og kvalitet.

Nå venter et opphold på et par uker for vår del. Vi er ekstremt stolte av Helle, Benedicte og Guro som er tatt ut til samling for Norges J-19 landslag. Det medfører dog til at vår planlagte kamp mot Molde til helgen blir forskjøvet til onsdag 29.09, og at neste oppgave da blir Tynset borte 25.09.

Frode F, trener.

Byåsen – Aafk Fortuna

2.div avd.5

Byåsen Arena

Mål:
7 min – Natalie Granvang Nilsen

31 min – Natalie Granvang Nilsen (Straffe)

33 min – Ida Skaar Kroken

53 min – Lise Janbu Eide

63 min – Mette Osvold Muri 

Aafk Fortuna: 

Benedicte Berge – Kristine Gulbrandsen, Ellijanne Skrede Anderson, Helle Olsen Rindal, Nora Ferstad – Guro Hammer Røn, Agata Drozdzik, Mette Osvold Muri, Ida Skaar Kroken, Natalie Nilsen – Lise Janbu Eide

Benyttede innbyttere:

Daniela Dögg Guðnadóttir

Oda Sperre Tennfjord

Jenny Fylling
Teresa Lode

Julia Vik Remøy

Vi ønsker Bysåen takk for kampen!

Neste kamp er borte mot Tynset 25.september.

Kategorier: Nyheter