FOTO: Marius Simensen

Klepp Stadion blir fort en vrien arena å reise til for de fleste. Vi seiret 4-2 der i fjor i en veldig god kamp, men det ble vanskeligere denne gangen. For det første fremstår årets Klepp som et bedre rustet lag enn det vi så i fjor. Relativt enkel spillemessig, men med stor entusiasme, arbeidsvilje og pågangsmot. I kombinasjon med at vi var i overkant urolige med ball ble dette en slitekamp, men som resulterte i en deilig sliteseier:)

Burde fått en pang-start etter bare et par minutter. Guro bommer på blank gåll etter et tipp-topp legg fra Hanna. Vi bryter Klepp og setter nevnte Hanna opp i bakrom på vår høyre side. Med en strøken pasning mellom forsvar og keeper setter hun opp Guro i ideell posisjon. Dessverre glir ballen litt av foten og kula settes utenfor. Det hadde i grunn vært fiffig å nappa til oss ledelsen allerede der.

Uten å være spesielt driftige styrer vi kampen kontrollert, og er stadig nærme å sette oss selv opp i veldig gode scoringsmuligheter. Blir litt for mange uryddige touch og lite fintfølende ball-behandling, noe som hindrer oss i å produsere de helt store sjansene.

Men etter 26 minutt leverer vi på øverste hylle. Guro drar seg forbi til venstre med voldsom kraft og determinasjon, og rykker inn langs død-linja til Klepp. Hun forsøker et hardt innlegg på første, men keeper får avverget den første trusselen. Den løse ballen jager Linn på, og rekker frem akkurat i tide. Med tuppen på støvelen får hun akkurat nok kontakt til å tåsse ballen i mål. Deilig og fortjent ledelse! De siste 20 av første er av ok karakter, men vi sliter hele tiden med den gode rytmen i angrepsspillet. Det farligste Klepp kommer til er en konsekvens av en lang støttepasning fra en av våre egne i retning av Benne. Den går i prinsipp rett til Klepp-spissen, men Kæpiten Mette er på jobb og får avskjært det som kunne vært skjebnesvangert.

2 omgang er et kaos! Vi har lite etablert spill, og Klepp satser på å dunke ballen inn bak oss, og inn i boks ved enhver anledning. Det blir oppstykket, rotete og vi bidrar til det med å gjøre hastede beslutninger og middels gode valg. Men slike kamper har både sin sjarm, og ikke minst læring. Vi må opptre smart, resolutt, og konsentrert. Det føles selvsagt stressende, men faktum er at vi styrer dette med relativt god kontroll. Klepp har noen halvveis muligheter, uten at det er det helt store. Vi bør avgjøre kampen på et par av våre overganger, da spesielt etter at Maria setter opp Karna på 3-4 meter. Vår Danske power-sprinter fosser fra ei stakkars Klepp-jente som prøver å kløse seg fast uten å lykkes, og serverer som sagt Karna i meget god posisjon. Godt keeper-spill hindrer spikeren i kista for vertene.Etter 4 hektiske overtidsminutter blåser kampens gode dommer av, og årets første 3-poenger er i boks. Det var hærlig altså!

En strevsom kamp med fin intensitet, lite virkelig godt spill, men med ditto god «voksen» opptreden. Denne kampen hadde vi fort mistet poeng i i fjor, men nå styrer vi det fint inn.

Kommende helg skal vi feire påske, ergo er det 14 dager til neste seriekamp. Men til gjengjeld er det er snasent oppgjør å glede seg til, for da kommer ØHIL på besøk på CLS. Et forventet topp-oppgjør der altså.

Ha ei fabelaktig påske, så sees vi  på CLS om et par uker til ny kamp😊

Frode F, trener.

Kategorier: Nyheter