Foto: Jon Forberg

Med småpen mener jeg at det var at mye var bra, mens andre saker ikke var like bra. I bunn og grunn er første omgang veldig solid, noe pauseresultatet forteller.

Det er krevende å møte lag som ligger konsekvent lavt der hovedformålet er å demme opp, og kjøre en og annen kontring hvis muligheten skulle by seg. Å bryte ned en slik motstander krever mange ting samtidig; ball-tempo, stor bevegelse foran ball (og da av flere samtidig), og ikke minst krever det nøyaktighet fordi flatene å operere på blir mindre. Det synes jeg vi lyktes godt med i store deler av første 45. 1-0 kommer når vi kjører tempo etter å ha presset frem et ballbrudd på egen halvdel. Agata bryter foran, vinner ball og slipper til Nora. Nora «venter inn» Maria Herdel som har stort rom på venstre side og slipper henne løs. Sjeldent gunstig for motstanderen det….

Innlegget fra Maria blir forsøkt plukket av Klepp`s keeper, men dessverre for henne glippes ballen ut i rommet foran henne, der er Hanna årvåken og måker inn returballen. Bare et par minutter senere gjentar vi mye av det samme, jobber frem et brudd på Klepp og kjører tempo i lengderetning. Guro vinner ballen sentralt i banen og vender opp. På sitt andre touch slipper hun gjennom Hanna i bakrom og styrter etter. Hanna drar seg opp i banen og serverer Guro med samme fine pasning som hun selv mottok, og Guro sklir ballen inn utagbart for keeper. 2-0, to kjappe scoringer av høy kvalitet. Man kan trygt si at Klepp ikke hang med i svingene i begge tilfeller.

Foto: Kristian Moe

Dagens tredje kommer etter en lengre bearbeiding der vi først etablerer oss mot venstre, før Agata vender oss ut mot høyre. Guro jobber godt i kanten og slipper ballen til Madde som serverer et godt legg i boks. Der er Hanna nok en gang råsterk og header inn sin andre scoring for dagen. Sterkt gjort!

Vi har definitivt muligheter til å sette både en og to til, men 3 baller i garnet før pause så vi oss totalt sett fornøyd med. Defensivt er vi veldig strukturerte og solide, og vi slipper ikke Klepp til noe som helst.

Andre omgang er totalt sett svakere enn første, men også den inneholdt elementer av skyhøy kvalitet. I løpet av de første 20 minuttene både bør og kan vi øke ledelsen ved flere anledninger, men lykkes ikke helt med å nappe inn neste gåll. Hanna, Guro og Linn har i tur og orden store muligheter uten å lykkes helt.

Inntrykket av second half var ikke glitrende rett etter kampen, men etter å ha sett opp kampen i dag tidlig, så er det noe bedre. Vi har stort sett voldsom kontroll på det aller meste, men de 10-12 siste minuttene er av en mindre heldig karakter. Da spiller vi på oss flere unødvendige brudd, og da i farlig lege. Konklusjonen er vel at hadde vi møtt en enda sterkere motstander så hadde vi blitt tøffere straffet. Vi ble også det ved ett tilfellet, men Klepps fine scoring ble annullert for offside.

Men bevares, 3 scorede mål, ingen baklengs og 3 poeng er nydelige saker altså😊

Vi har hatt en god start på 2 av de 5 siste Grunnspill-kampene med 6 poeng og 5-1 i målforskjell. Nå må vi stramme til de små tingene som skudder litt, og fortsette å forsterke de mange positive tingene ved vårt spill. 3 kamper før vi er i sluttspill og vi ønsker et best mulig utgangspunkt før det. Ergo må vi bare peise på!!

Frode F, trener.

Foto: Kristian Moe

Kategorier: Nyheter