Da er cup-eventyret over for i år, men AaFK Fortuna har satt Ålesund på kartet sammen med et strålende publikum, Stormen og Ålesund Support. Fantastiske prestasjoner av jentene mot Lyn og Sandviken, men nå retter vi fokuset mot Herd på lørdag og en spennende sesong vi har ventet lenge på. Målsetningen er rett og slett å gi alt for å vinne hver eneste kamp som gjenstår i 2021!

Hovedtrener Frode Fagermo oppsummerer kampen:

Sandviken ble for sterke. De er et veldig godt fotballag, proppet med kvalitetsspillere som innehar både topp internasjonal erfaring og erfaring fra landslag. Å tro at vi skulle ha en realistisk mulighet i en sådan kamp var kanskje for mange både urealistisk og et prov på manglende selvinnsikt.

I den forstand mangler vi i så fall all form for selvinnsikt. Ikke bare trodde vi det var mulig, jeg synes vi i stor grad viste at det var berettiget!

Våre overkvinner vinner fullt fortjent, det skal ingen nekte for. Men vi står fabelaktig godt defensivt og nekter Sandviken å skape noe særlig av reelle farligheter. At 0-1 kommer på en innøvd corner skal vi kunne leve fint med. Vilde Hasund får curlet ballen i krøsset fra 18-20 meter, kanskje med hjelp av en gunstig medvind, men mest av alt fordi hun er en veldig god fotballspiller. Den scoringen kommer etter 17 minutter, og da skulle man kanskje tro at vi ville «bukket» under.

Det gjør vi på ingen måte, og kampen lever på 0-1 helt inn i overtiden.

Vår beste offensive periode er de første 15 av andre omgang. Da flytter vi presset noe høyere, er mer modige med ball, og får som følge av det tvunget frem et sett med dødballer. En av de hadde spor av mat i seg da ballen blir hoppende og sprettende i klynga foran mål, men vi får ikke den nødvendige kroppsdelen på læret for å gjøre alvor av trusselen. Sett bort fra de nevnte faste situasjonene kommer vi ikke særlig nært å score. Men så lenge resultattavla viste det den gjorde, var det en nerve hele veien inn.

I sluttfasen kaster vi alle kortene og gjør et desperat forsøk på å få noe ut av det, noe som gjør at vi gir vekk store rom bak oss, rom de vet å utnytte. Litt kjipern at de skal få sette 2 mål på slutten, men det er i det store og hele knapt nok som en skjønnhetsflekk å betegne.

Jeg kjenner på en helt vanvittig stolthet og glede over å få trene disse jentene. For en integritet, offervilje og dedikasjon! Man skal lete langt mellom gangene et andredivisjonslag først slår ut ett Toppserielag, og det med solide sifre, for deretter å plage det beste landet har å by på i 90 min.

Andre resultater i Cupen setter jentenes prestasjoner i perspektiv……….

Takk til et fantastisk flott publikum som gav oss akkurat den opplevelsen vi håpet på (om enn ikke resultatmessig), og en super-takk til Stormen og Ålesund Support for en helt vanvittig innsats på våre vegne.

Håper så mange som mulig av dere vil følge oss gjennom høsten, vi både ønsker og trenger dere støtte i kampen for opprykk.

Frode F, trener.

Kaptein Mette Muri sin kommentar etter kampen:

Sammen gjorde vi en fantastisk innsats mot Sandviken hvor vi lå godt samlet defensivt og nektet dem å slippe til. Vi var litt for upresise i pasningsspillet når mulighetene kom, men det var tross alt Norges beste lag vi spilte mot. Jeg skulle likevel ønsket at vi hadde enda mindre respekt for Sandviken, for i de periodene vi turte å spille vårt spill og virkelig tro på egne ferdigheter lyktes vi veldig bra. Litt kjedelig med to mål i mot på overtid, men vi måtte prøve å få 1-1 på slutten. Tusen takk til alle som kom for å støtte oss!

Husk neste hjemmekamp førstkommende lørdag kl. 1400 mot Herd.

Kategorier: Nyheter