Forberedelsene til en ny og spennende sesong er godt i gang.

Allerede torsdag 4. januar var deler av spillertroppen tilbake på Color Line stadion etter juleferie for å starte jobben inn mot 2024-sesongen.

Etter to lette treningsøkter torsdag og fredag, var hele troppen på plass påfølgende mandag og hardkjøret kunne begynne for fullt.

Det betyr at vi har gjennomført våre første treningsuker etter et langt avbrekk.

  • De første ukene har vært fine. Vi utfordret spillergruppa på å komme tilbake i god fysisk stand etter ferien, slik at vi kunne starte med kvalitativ trening. Det har de gjort, og vi har fått kommet godt i gang med det vi ønsket. Nå fokuserer vi på utvikling og å videreføre et godt utgangspunkt til noe enda bedre. Etter fjorårssesongen har vi identifisert områder vi er gode på som vi ønsker å bli enda bedre på, samt faser av spillet vi ikke var gode nok på som må forbedres. Vi har klare tanker om utviklingen både offensivt og defensivt, individuelt og kollektivt, sier hovedtrener Frode Fagermo om oppstarten.

De kommende ukene skal vi fortsette å kjøre treninger mandag til fredag på morgenen/dagtid, pluss bungee-trening onsdag ettermiddag og felles styrkeøkt på fredager.

Dette for å være best mulig rustet inn mot årets første treningskamp, som er mot lillesøster Molde lørdag 27. januar. Der håper vår hovedtrener å se igjen aspekter laget har jobbet med hittil.

  • Først og fremst blir det godt for spillerne å ta på seg drakta igjen etter en periode med mye og hard trening. Så blir det viktig å se alle spillerne i aksjon i en kampsituasjon, både fordi vi har noen nye spillere, men også med tanke på de aspektene vi har jobbet med fram til da, mener han.  

Deretter følger en ny normal treningsuke, før spillere og trenere setter seg på flyet til La Manga, hvor vi skal tilbringe en uke på treningsleir sammen med lagene i Toppserien og et par av våre divisjonskollegaer. I løpet av treningsleiren skal vi både trene hardt og få god kamptrening, mot Viking 6. februar og TIL 2020 tre dager senere.

  • Det blir en litt tidligere treningsleir enn vi normalt sett er vant til, men jeg håper og tror at vi får jobbet godt under veldig fine forhold, samt gjennomført to kamper som gjenspeiler utviklingen vi ønsker å se. Vi skulle gjerne møtt to Toppserie-lag istedenfor to divisjonskollegaer, men det blir nok bra uansett, sier Frode Fagermo.

Vi returnerer til vår kjære by og hjemmebane 10. februar, og fortsetter arbeidet med tøffe treningsuker.

24. og 25. februar tar vi en helgetur til Oslo for å spille våre to neste treningskamper: Mot Lyn på Kringsjå og Hønefoss på AKA Arena.

Vel hjemme fra hovedstaden blir det ytterligere forberedelser og terping, før vi tar turen til Kyrksæterøra for å møte KIL/Hemne til generalprøve 9. mars.

Nøyaktig en uke senere starter alvoret for fullt når vi åpner serien med et smell på hjemmebane mot Avaldsnes lørdag 16. mars.

  • I likhet med fjoråret møter vi et nedrykket Toppserie-lag i serieåpningen. Da var vi gode, men ble på mange måter felt av vår egen naive fremtoning. Mot Avaldsnes skal vi være veldig godt forberedte på alle måter, lover Frode Fagermo.