Da var året siste seriekamp spilt. Vi sparte ikke på kruttet og vant hele 12-0 over Nardo på bortebane! Vi må jo si oss fornøyde med 9 av 9 seiere. 7 av de har vi holdt nullen og vi er ubeseiret med 41-2 i målforskjell. En solis sesong av jentene, og vi visste hva som måtte til for å kunne få spille kvalik som er et steg nærmere opprykk til 1.divisjon.


Hovedtrener Frode Fagermo har følgende oppsummering fra kampen:

«SERIEMESTERE!!!!» 

«Nardo – AaFK Fortuna 0-12. Hva skal man si?

Drister meg til å ta i bruk kraftuttrykk som saft suse og søren klype!

Forutsetningen for kampen i går var ganske enkel; tok vi poeng, altså minst ett, var vi vinnere av 2 div. avdeling 5, som igjen ville gi oss retten til kvalifiseringsspill for opprykk til 1 div.

Selvfølgelig var vi favoritter, men Nardo hadde prestert godt i de to siste kampene med seier mot Herd på Moa, og et knepent tap (3-4) mot RBK 2. Tok heldigvis ikke lange tida før de eventuelle nervene la seg. Etter et godt angrep avsluttet Tea mot mål, men ballen ble blokket av en forsvarer med hendene. Det er jo ikke lov, ergo straffe etter 4 min.

Natalie satte selvsikkert straffen i krøsset, den fjerde for året.

Drøye 5 minutter etter satt den andre for dagen da Agata dro seg fri innenfor 16 meteren. Med letthet satte hun ballen forbi burvokteren (som etter hvert skulle få mye å bedrive) og vi var 2-0 opp etter 10 min.

I løpet av siste del av første omgang putter vi 2 til, begge ved Agata, og vi rusler blide og fornøyde i garderoben med 4-0.Vi var alle skjønt enige om at denne kampen var vunnet, oppgaven for andre omgang var bare å spille god ball og kose seg i siste 45 av årets ordinære sesong.

Og vi kan vel i ettertid si at jentene tok oppfordringen på greit vis:)

Skal ikke oppsummere alle målene i andre omgangen, da blir dette et langt referat, vi nøyer oss med høydepunktene. Agata syntes det var gøy å spille fotball på Nissekollen, tok likegodt å scoret et nytt hat-trick i andre omgang og endte på 6!!!!! scoringer. Scoret med høyra, scoret med venstra, og scoret med hodet. Sjelden vare!

Nora smekket en corner direkte i mål, og Kristine doblet sin personlige målscore for året med å banke en corner inn på dirra.

På tross av Agatas mål-rush tror jeg alle enes om at dagens høydepunkt (er) var da Anna entret banen 28 minutter før slutt. Etter et år ute med korsbåndsskade, endeløse timer med opptrening på egenhånd, og en ukuelig vilje til å komme tilbake var det smått rørende å se henne spille fotball med drakt igjen.

Da hun etter 83 minutter scoret eksploderte jentene i en unison glede og hyllest, vakre scener. Det var nesten ikke til å tro da hun puttet nummer 2 bare 4 minutter senere. Ikke nok med det, hun fullførte et hat-trick på 7 minutter med sin 3`je i det 90 minutt.

En enorm prestasjon og kamp av jentene som oser av profesjonalitet, kvalitet og integritet! Ikke la deg lokke til å tro at Nardo la seg ned som et slakt etter at målene begynte å renne inn, tvert om. De løp som han tytje, kriget og sto på med alt de hadde. De ble rett og slett utspilt etter alle kunstens regler, og jentene dro det ene kvalitetsangrepet etter det andre opp av hatten. Mektig!

Vi er seriemestere, det er vi veldig glade for. Men dette er bare steg en` av en 2-trinns rakett. Vårt mål har vært hele tiden vært tydelig og ikke har vi vært redd for å si det heller, vi går for opprykk!

Nå venter 2 kvalikkamper, den første i Østlandsområdet 30/31 oktober mot enten Frigg, Odd eller Sarpsborg 08. Dette blir ikke klart før om en 8-10 dager, så vi må bare vente å se hva det blir. Det andre laget vi møter tyder på å bli Bossekopp fra Alta. Det kan bli Tromsdalen men det skal veldig mye til.

Vi skal glede oss over det vi har gjort så langt, 9 strake seiere i seriespill med 41-2 i målforskjell, og ikke minst noen fabelaktige prestasjoner i cupen. Jentene får noen dager med hvile nå, de har fortjent det, men torsdag er vi i gang igjen, med skarpskodd oppkjøring mot det som venter senere i høst.

Herrefred som vi gleder oss😊»


MÅL:
4 min Agata Drozdzik

11 min Agata Drozdzik

33 min Agata Drozdizk

42 min Agata Drozdzik

65 min Agata Drozdzik

74 min Nora Myklebust Ferstad

77 min Kristine Gulbrandsen

81 min Agata Drozdzik

83 min Anna Brenne

87 min Anna Brenne
88 min Agata Drozdzik

90 min Anna Brenne

AaFK Fortuna:
Benedicte Lund Berge (70, Lone Vartdal Forberg) – Kristine Gulbrandsen (80, Daniela Dögg Guðnadóttir), Ellijanne Skrede Anderson (45, Danelle Bizohera), Helle Olsen Rindal, Nora Ferstad – Tea Lode (30, Oda Sperre Tennfjord), Agata Drozdzik, Mette Osvold Muri, Ida Skaar Kroken, Natalie Nilsen – Lise Janbu Eide (62, Anna Brenne).