Det ble en god kamp mellom Bylag Ålesund J02 og Team Søre hvor jentene vant 2-1 torsdag kveld. Begge lag forsøkte å spille god fotball på flotte Høddvoll.

Bylag Ålesund J02 hadde dermed siste aktivitet med kamp borte på Høddvoll i flomlys mot Team Søre. En fantastisk ramme for kamp som minnet om europacupstemning. Det var dessverre en del forfall pga av kamper, sykdom og skade, men jentene produserte igjen et solid antall målsjanser etter mye bra spill. Effektiviteten var ikke helt på samme nivå som mot Molde og Kristiansund, men to mål var mer enn nok til å sikre en ny seier og tabelltopp bylagene seg i mellom. Jentene fra Ålesund hadde totalt sett god kontroll, men Team Søre la ned en imponerende innsats i denne kampen.
Vi har introdusert en krevende, men utviklende og offensiv spillestil for jentene med fokus på et variert pasningsspill i angrep. Et ønske om å ta risiko ved å utvikle forståelsen for hvor motstanderen gir bort rom, med et mål om å utnytte dette mest mulig effektivt. Både mot etablert og i kontringsfasen. Komme med mange spillere i angrep, offensive backer og mange gode bevegelser inne i 16-meteren til motstanderen ved innlegg. Viljen til å score mål må være enormt stor!
Defensivt har vi jobbet mye med omstillingsfasen fra angrep til forsvar. Vi ønsker å ha ballen mest mulig, og har forsøkt å stå høyt i banen med hele laget hvor gode avstander og numerisk overtall i backfireren har hatt fokus. Krevende fysisk på en stor bane for 14 åringer, men jentene har virkelig imponert oss med stor løpsvilje.
Oppsummerer vi de tre siste kampene mot Molde, Kristiansund og Team Søre har jentene kun sluppet inn to mål. Et selvmål og et flott frispark. Laget har scoret hele 19 mål!

Trenerteamet er svært heldige som har fått jobbe med såpass seriøse og gode spillere, der hele 9 jenter fra bylagstroppen ble tatt ut på fylkeslaget. En takknemlig jobb som viser at det jobbes godt på jentesiden i området. Dette må vi prøve å utvikle videre. Det er virkelig verdt å satse enda mer på jentefotballen i regionen.

Vi takker jentene for solid jobb og ønsker lykke til videre. Med nok vilje og hardt arbeid kan absolutt alle bli så gode de bare vil i fremtiden.

Eirik Hoseth, Rune Sunde og Tarald Laugsand

Kategorier: Nyheter