Foto: Kristian Moe

Høsten har vært innbringende, med 12 av 15 mulige poeng. Men prestasjonene våre i de 4 foregående kampene har vært variert. Fra virkelig flotte saker, til manglende rytme og samhandling. De saker og ting som hadde skurret litt frem til lørdagens kamp mot ØHIL var med ett som blåst for solen. Beklager sproget, men fyyyy faaaan (spillere og trenere, dere tar referansen😊) vi var gode i første omgang mot lamslåtte frøkener fra Oslo Vest!!

Vi mokket til fra første spark og pisket rundt med et ellers veldig solid fotballag. Sjeldent har jeg sett en slik total bevissthet og samhandling fra våre nydelige fotballdamer. Både offensivt og defensivt! Ruller opp det ene angrepet etter det andre med stoisk ro fra en bunnsolid bakre rekke, via et lekent og spillesugent midtbaneledd, og frem til et godstog av en spissrekke.

Etter 16 minutter klarer ikke vertene stå imot lengre. Vår første scoring for dagen kommer fra uventet hold….

1: Mette scorer ikke i tide og utide.

2: Hva i huleste gjorde hun så høyt i banen?

Ingeborg blir satt opp på vår høyre side og leverer et skarpt innlegg i boks. Det konkurrerer Maria Herdel godt på, og ballen svever forbi henne og hennes på-passer. Agata plukker opp ballen og etter et par betenknings-touch slipper hun ballen ut 45 til El Capitano Mette som banker ballen i krysset fra 17 meter. Herrejemini!!! Sjukt fin scoring og vel fortjent Mette, dine avslutteregenskaper har blitt hundsa nok med.

Vi pælmer videre og ser farlige ut hver gang vi har ballen. Tar ikke lenge før dagens andre sitter. Vi bryter ØHIL midt på egen halvdel og klasker gassen i bånn. Guro røsker til seg ballen slår Maria H i bakrom, da er hun ikke lett å få has på. Vår egen Speedy Gonzales får skuddet sitt blokket, men får tilbake ballen. Hun tupper den til Maria D som har fulgt opp med et sugende løp inn i boksen. På andre forsøk setter hun skinnet forbi Lankås og i lengste hjørne. 2-0 til pause, det kunne vært 5-0!

Ikke bare skinte vi offensivt, men vi er så grassat strukturerte defensivt at vestkants-fruene blir reduserte til tafatte småpiker. Mette, Helle og Riis i bakre rekker rydder vekk alt av forsøk ØHIL kommer med, og eventuelle rester plukkes opp av en meget dynamisk midtbaneduo i Linn og Denius.

Andre omgang er også veldig god. Litt annen karakter på den, men fortsatt voldsomt solid! 3-0 kommer som en konsekvens av aggressivt press fra toppleddet der Nora og Guro får tvunget frem et brudd. Guro snapper ballen og fosser til linja og banker ballen foran mål. Der har Maria H kommet inn fra motsatt kant og når først på ballen. Den lille flikken hennes går via en forsvarer og i kassa. Per definisjon et sjølmål, i vår bok Maria.

Forrige helg brukte Karna noen få minutter etter å ha kommet på for å score, denne gangen giddet hun ikke vente så lenge:) Her snakker vi sekunder og ikke minutter. Nevnte Maria H blir griselekkert satt opp i bakrom av Maria D og Karna starter etter i er tempo som får de i hvite drakter til å se ut som saltstøtter! Alene med keeper er Maria uselvisk og triller ballen til bedre plasserte Karna som soper ballen i mål. Fint, fint, fint.

I løpet av kampens siste minutter døser vi litt av og lar Pinto hos vertene få sette 2 baller alene med Mich. Selvsagt unødvendig, men målt opp mot prestasjonen jentene la for dagen bare som en parantes å regne!

Vi er nært årsbeste i denne kampen, første omgang definitivt, men også totalt.

Gir oss enorm energi og selvtillit foran sluttspillet som dundrer i gang om et par uker. Vi er i posisjon, en posisjon vi ikke skal slippe fra oss!!

Frode F, trener.»

Kategorier: Nyheter