I morgen lørdag spiller jentene ny treningskamp mot Øvrevoll Hosle. Det blir en ny svært tøff utfordring, men den beste utviklingen er å møte gode lag som spiller på et høyere nivå. ØHIL innehar 4. plassen i 1. divisjon og er et lag med en tydelig offensiv spillestil. Vi håper våre jenter møter til kamp med mye overskudd etter en flott treningsleir. Kampen går i Molde på Årølia v/Akerhallen kl. 1400.

«Kristine og Julia gleder seg til kamp mot en sterk motstander»

Onsdag holdt regjeringen pressekonferanse om koronasituasjonen. Trinn fire utsettes, men samtidig blir det noen lettelser som gikk fotballens vei fra mandag 2. august, blant annet følgende:

I dag kan barn og unge delta på idretts- og kulturarrangementer, slik som kamper og stevner, på tvers av regioner og kretser. Nå blir det samme mulig også for voksne, og da kan 2. divisjon damer starte som planlagt uten tilpasninger i starten. Dette var gledelig og ikke minst på tide. Myndighetene må snu litt på fokuset hvor sunn aktivitet og folkehelse prioriteres i mye større grad. Veldig mye av smitten relateres til fest, alkohol og importsmitte, og dette er et stort verdispørsmål som kan få negative konsekvenser i mange år.

Breddeidretten for voksne kunne starte opp igjen da trinn tre i gjenåpningsplanen endelig ble iverksatt 20. juni, men da med geografiske begrensninger. Onsdagens lettelser betyr at også at Norsk Tipping-ligaen kan starte som normalt neste helg, i likhet med kretsseriene på lavere nivåer.

Vi er glade for å endelig komme i gang med seriespill og NM igjen, men føler likevel på skuffelsen over at idretten har betalt en alt for stor pris som bekymrer oss inn i fremtiden hvor mange ungdommer og unge voksne har blitt skadelidende. Livskvaliteten er blitt svekket over lang tid og kostnadene knyttet til dette kan bli store. Helt unødvendig slik vi ser det, spesielt når man nå ser hvor folk stort sett blir smittet sammenlignet med verdien av å holde de unge i vigør gjennom sunn og relativt trygg aktivitet i forhold til kost-nytte.

Nå ser vi frem til første obligatoriske kamp siden slutten av september 2019 – 1. runde i NM 4. august spilles borte mot Hødd😊