Unik samarbeidsavtale inngått mellom AaFK Fortuna og Manpower.

Manpower og AaFK Fortuna har inngått en unik samarbeidsavtale, og Manpower blir nå en av Hovedpartnerne for Ålesundsklubben. Avtalen skal bidra til at flere fotballspillere kan satse på toppidrett sammen med studier og jobb. Dette gjøres gjennom å gi spillerne tilgang på karriereveiledning og attraktive jobbmuligheter. Manpower skal bidra til at spillerne i AaFK Fortuna kan satse for fullt på idrettskarrieren samtidig som de får veiledning og muligheten til et tilpasset karriere- og utdanningsløp. Manpower er Norges største bemannings- og rekrutteringsselskap og skaffer årlig 16 000 jobb, både som vikar og i fast stilling.

I norsk toppfotball er damespillere vant til å kombinere arbeid og studier med fotballen. Men det å kombinere toppfotball med en jobbkarriere og ikke minst studier krever sitt, og ofte er de avhengige av en arbeidsgiver som vil legge til rette for treninger og kamphelger. Vi ønsker ikke bare i vareta våre spillere på bana, men også selve menneskene – vi tror på helheten. Jo bedre hverdagen er tilrettelagt utenfor banen, jo bedre presterer de også på banen.

Dette er en avtale som vil bety mye for AaFK Fortuna og ikke minst for våre spillere, sier Markeds- og arrangementsansvarlig Kimy Fagermo.

Utfordringer med å kombinere karriere og toppfotball i en hektisk hverdag, fører til at mange kvinner i norsk toppfotball slutter for tidlig.  Det er bakgrunnen for at Manpower siden 2019 har hatt et samarbeid med Toppfotball Kvinner. Samarbeidet har gitt gode resultater og gjennom avtalen med AaFK styrker vi dette samarbeidet ytterligere.

Kvinnefotballen er i en spennende utviklingsfase, og fra Manpowers side er målsettingen at spillerne på AaFK skal kunne fokusere på å bli en best mulig, uten å måtte bekymre seg for konsekvenser for utdanning, karriere og familie. Det er viktig å finne en balanse mellom idrett, jobb og fritid. Avtalen bidrar med å legge til rette for parallelle karriereløp, sier Terje Natvik i Manpower.

Som en viktig samfunnsaktør er Manpower stolt av å kunne bidra til at flere kvinner kan holde på med fotball lengre. Gjennom samarbeidet er målet at snittalderen i AaFK Fortuna og Toppfotballen generelt, skal øke. I tillegg skal vi være med å gjøre kvinnefotballen til en attraktiv samarbeidspartner for næringslivet, gjennom mer utvikling og profesjonalisering, forsetter Terje.

Manpower er en stor aktør innen rekruttering, karriereveiledning og ikke minst har de et tett og nært forhold til attraktive jobbmuligheter!

Våre spillere er jo svært attraktive på arbeidsmarkedet, så her tror vi på en vinn, vinn for arbeidsgivere som ønsker hardtarbeidende og målrettede damer i staben sin.

Dette samarbeidet er også viktig for vår videre satsning, og vil bidra til at vi er attraktiv klubb, avslutter Fagermo!

Vi ønsker Manpower velkommen på laget!