Vår kaptein Mette Osvold Muri vil i kampen mot Sunndal lørdag passere den «magiske grensen» for 100 spilte kamper for klubben. Med offisielle kamper, så snakker vi om serie + NM damer.

Vi har pratet med Mette og hun har svart oss på noen spørsmål :

Når startet du å spille fotball og i hvilken klubb ?

Jeg startet å spille fotball når jeg var seks år i SIF. Der spilte jeg helt til 2012, før jeg gikk til Hessa til 2013 sesongen. Der spilte jeg på J16 fram til sommeren, før jeg gikk over til Fortuna til høstsesongen. Det betyr at jeg har vert i Fortuna i 5 år til sommeren.

Hva gjør utenom fotballen, studiar o.l ?

Utenom fotballen studerer jeg sosionom på høyskolen i Volda, der jeg er på mitt andre år. Jeg har hybel i Volda og pendler som regel da frem og tilbake til trening. Ellers bruker jeg fritiden min på å være med familie og venner.

Hva er dine høydepunkt i din karrierer ?

Jeg har opplevd mye i Fortunadrakta, men hvis jeg skal trekke frem noe så tror jeg det må være Dana cup. Begge gangene kom vi til finalen, som endte i èn gullmedalje og èn sølvmedalje. Det var en stor opplevelse, men utrolig mange fine minner. Ellers vil jeg trekke frem vår sesongen 2014 som et av høydepunktene. Da hadde vi et meget godt lag og lå på kvalikk-plass til Toppserien etter vårsesongen.
Må også få trekke frem det å bli tatt ut på J17 landslaget og få representere Norge som et høydepunkt. Det å få spille med det norske flagget på brystet har alltid vært en drøm og var en stor opplevelse og erfaring.

Hva er den største nedturen i Fortunadrakten ?

Den største nedturen i Fortunadrakta må nok vær nedrykket i 2016. Det var en tøff sesong og når vi tape den avgjørende kampen hjemme mot Amazon, så var vi langt nede. Må også si det var en stor nedtur å tape den siste kampen i kvalifiseringa i fjor og da ikke rykke opp igejn. Vi hadde jobbet beinhardt for å rykke rett opp igjen, og når vi tape på målstreken var det utrolig tungt.

Hvem er den beste spilleren du har spilt saman med ?

Jeg har spilt med utrolig mange gode fotballspillere og det er derfor vanskelig å trekke frem bare én. Meeeen, må jeg nevne en må det bli Sigrid Heien Hansen. En ballvinner og lagspiller i høy klasse, som en hver forsvarspiller gruer seg til å møte (hvertfall e). Må også trekke frem Kristine Leine, som jeg spilte sammen med i Fortuna-forsvaret.

Hva er dine ambisjoner som fotballspiller videre ?

Mine ambisjoner er først og fremst å rykke opp med Fortuna !
1. divisjon er en plass vi skal og bør være. Personlig har jeg lyst å en dag spille i toppserien og da helst i Fortunadrakta!

Hva er det som gjør at du ønsker å bruke så mye tid på fotballen ?

Først og fremst, så er fotball det gøyeste jeg vet om og det er det jeg gleder meg til å gjøre hver dag. Det at det er en lagsport har også mye å si, der jeg får trene sammen med de beste jentene i Møre og Romsdal som støtter og backer hverandre uansett.


Er det noen som du vil trekke fram som har betydd ekstra mye for fotballkarrieren din ?

Først vil jeg nevne familien min, med mamma, pappa og Stine i spissen. De har alltid stilt opp og støttet meg. Mamma og pappa har også trent meg i mange år. Stine har jeg trent sammen med opp igjennom årene og vi har alltid pushet hverandre. Har også hatt mange viktige og flinke trenere som har betydd mye for min utvikling. Kan nevne spesielt Magne (Elde) som hentet meg til Fortuna, og som gav meg mye tillit egentlig helt fra starten av og som også er min trener i dag.

Hva tror du om Fortuna i 2018 ?

Jeg tror og håper vi kommer til å kjempe i toppen av 2.divisjon. Det vil sannsynligvis være enda tettere i toppen enn det var i fjor, og det stiller derfor enda større krav til oss som lag. Beholder vi de fleste spillerne våre gjennom sesongen, så tror jeg vi kommer til å trekke det lengste strået, vinne divisjonen og forhåpentligvis rykke opp igjen !

Kan du sitte sammen en drømme 11èr av spiller du har spilt sammen siden du startet ?

Oi, det var ikke lett, her kunne eg tatt med mange ?
Men jeg får gå for dettte laget da :

Laget i 4-2-3-1 :
Keeper : Cecilie H. Fiskerstrand
Forsvar : Cecilie Otterlei, Camilla Ervik, Kristine Leine, Ingrid Alnes.
Sentral midtbane : Mette Muri, Stine Reite.
Kantar : Ida Kroken og Emilie Nautnes.
Offensiv midtbane : Sigrid Heien Hansen.
Spiss : Katarina D. Sunde.
Innbyttere : Isabel Bårdsgjære, Celine Rødal, Stine Muri, Martine L. Norvik, Malin Sunde og Olivia Helgesen.

Fortunatrener Magne om Mette :
Mette er ein klubbgigant !
Ho har vore viktig for klubben i fleire år og er spelaren som eg trur kan vere leiaren og kontiniutetsbæraren som kan føre klubben tilbake til der vi høyrer heime.
Ho har vore fast på laget frå første dagen ho kom her og er no ein sjølvskreven kaptein.
Mette er som fotbalspelar god på det meste, ho har ingen ekstreme ferdighetar, på same måte som ho har ingen klare svakhetar. Ho er etter mitt syn god nok til å spele Toppseriefotball, men heldigvis er ho her ?
Eg set stor pris på å få ha jobba med Mette over fleire år, og set stor pris på samarbeidet vi har i dag. Mette er ein god fotballspelar med ein flott personlighet som eg har stor respekt for. Gratulerer med 100 kampar, Mette, og må det bli minst det doble i framtida !

 

  • Det er ikke veldig mange spillere iflg. klubblegenden Halvor Lie som har passert 100 offisielle kamper for klubben. Han nevner i farten : Helene Sandø, Kathrine Slinning, Grete S. Rise, Birthe Ramsvik, Hege Dahl og Camilla Ervik. Camilla er med sine ca. 130 kamper den siste spilleren som passerte 100 spilte kamper for klubben.

 

Vi gratulerer Mette med 100 kamper !