Lørdag var det ny kamp i G16-serien og det ble en kontrollert 2-0 seier for de eldste jentene. Denne gangen var det kun jenter på banen, men det var en interessant sammensetning som fremhever et solid utviklingsarbeid. Det viktigste i denne vanskelige tiden er at flest mulig kan få på seg drakta og spille «seriekamper» med oppsatt dommer, tabell og registrerte resultater. Få motivasjonen tilbake!

Kampen viste at vi på Sunnmøre har mange spennende spillere på gang, og grunnlaget for toppfotball inn i fremtiden er tilstede.

Kampfakta: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7737593

Hovedtrener Frode Fagermo sin oppsummering av kampen:

«En kamp på det jevne»

Kamp to i årets G16 2 divisjon gikk lørdag av stabelen mot Herd 3, eller Herd jente U18 skulle det vise seg.

Forutsetningen for å melde seg på i en gutte-serie er for å få matching på det fysiske nivået, så vel som det spillemessige. At Herd valgte å stille sitt talentfulle og dyktige J18 lag, uten innslag av gutter i kampen lørdag, må vi bare akseptere og forholde oss til.

Spennende uansett å se nivåforskjellen på våre U20 jenter og de mange hospitantene vi har med (hvorav flere er fra Herd), og jentene i blå.

La det være sagt med en gang, Herd er i ferd med å fostre opp en god generasjon med dyktige jenter som blir spennende å følge utviklingen av.

For vår del må vi kunne si at det var en kamp på det jevne, en kamp vi i stor grad dominerer både spillemessig, sjansemessig og i ballinnehav. Men noen høydare blir det aldri!

Av hospitanter deltok Sara, Lise, Victoria og Line fra Herd, samt Kine og Vilde fra Blindheim. Hospitantene gjorde vei i vellinga da de besørget begge målene kampen bød på.

Vår første scoring kom ved Sara Suleiman (Herd) som ble fint spilt fri inn i Herds 16-meter boks. Etter å ha vendt seg fri setter hun ballen kontrollert og nydelig opp i keepers høyre kryss. Før den tid hadde vi produsert 2-3 store sjanser, som alle burde resultert i mål. Nærmest var Solveig som fra 8-10 meter satte ballen i stolpen i helt fritt lege. Første omgang kan oppsummeres ved at vi har mye ball, en del fine kombinasjoner og nok sjanser til å putte et par til bak Herds keeper, mens vi slipper absolutt null og niks til for dem.

Andre omgang er i stor grad lik den første, vi dikterer det meste og skaper en god del sjanser uten å sprudle. 2-0 kommer som en konsekvens av et flott hospitant-samarbeid. Lise (Herd) kommer seg rundt på venstre kant og serverer et flott innlegg på bakre stolpe til Vilde (Blindheim), som styrer kula i lengste på flott vis. Herd hadde ingen sjanser i andre omgang heller, men hadde et par ok skuddforsøk. Flere mål ble det ikke, og vi kunne innkassere en kontrollert seier.

Oppsummert er vi godt fornøyd med den defensive biten av kampen. Stort sett god balanse i laget, dyktig i gjenvinningen, og null målsjanser imot. Fremover skurret det mer, men noe manglende rytme er forståelig i den grad at det er en salig miks av egne spillere og hospitanter, hvorav flere av de verken har trent eller spilt med oss tidligere. Laget i andre omgang (utespillere) består av 6 hospitanter og 4 av våre egne.

Neste oppgave er Ellingsøy G16 på bortebane kommende fredag. Alle disse øktene er fine i forberedelsen til det som skal komme til høsten, men det er et skår i gleden at vi ikke kan benytte de over 20 også! Vi har tillatelse fra NFF til å benytte de, nå gjelder det for regjeringen å åpne opp!!!

Frode F, trener.

Kaptein Kristine Gulbrandsen hadde følgende kommentar etter kampen:

Etter en god treningsuke var det fint å avslutte uken med en seier! Det var en godt gjennomført kamp der vi fortsetter å utvikle spillet vårt. Vi spiller oss til mange sjanser, men sliter dessverre med uttellingen foran mål. Vi har full kontroll defensivt og Herd kommer ikke til noen store sjanser. Vi tar med oss læring og gleder oss til neste kamp. 

Ny kamp borte mot Ellingsøy på fredag.

Kategorier: Nyheter