Foto: Kristian Moe

Sto litt på spill denne søndagen, det gjorde jo det. Med seier ville vi vært 2 poeng bak i jaget etter den øverste posisjonen på tabellen, og tett i hælene på vår motstander. Men samtidig var det en visshet om at et eventuelt tap ville torpedert de tankene for godt. Med andre ord, ta risiko til en viss grad, men samtidig være klok og fornuftig. 0-0 var ikke et ideelt resultat, men absolutt ett vi kan leve godt med.

I forhold til strategi, kamplan og gjennomføring gjorde vi nok til å vinne kampen, og vi burde vunnet kampen. Kolbotn er et veldig godt lag, spesielt dyktig defensivt. De slipper til relativt få sjanser mot i løpet av en kamp, noe antall innslupne mål denne sesongen beviser. De har sluppet inn desidert færrest mål i 1 divisjon. Kolbotn får voldsomt med skryt for bruken av yngre spillere, rettmessig sådan forøvrig, men den bakre 5`eren er rapfull av spillere med rutine fra Toppserien. Mellom seg har de haugevis med kamper fra øverste nivå. Med andre ord må man ta godt vare på de sjansene man får, for under normale omstendigheter blir det ikke så altfor mange. Det klarte vi da altså ikke, våre 5-6 kvalifiserte sjanser ble enten stoppet av en god keeper, et oppofrende forsvar eller egen manglende dyktighet.

Første gode mulighet kommer etter bearbeiding på vår høyre side der Nora etter hvert blir frispilt litt til høyre for mål. Det rappe skuddet så ut til å kunne gjøre skade, men ballen dro seg til side for målet. Når vi bikket 10 minutter kommer det som skulle vise seg å bli vår aller største mulighet. Etter en dødball fra våre motstandere kontrer vi med tempo og presisjon. Nora drar med seg ballen opp mot midtbanen og setter Maria Herdel lekkert inn i bakrom. Spennende øyeblikk, da Maria hadde såpass god tid at vi fikk stå i spenning noen sekunder å vente på utfallet. Vår eminente kantspiller bestemmer seg for å runde Panengstuen i motstander-buret, men dessverre blir siste touch for uryddig og sjansen spolert. Der burde vi tatt ledelsen! Ikke lenge etter varter vi opp med et klasseangrep. Mette spiller opp Nora rundt midtstreken, og hun flikker ballen på ett touch til Guro som starter i høyre kant. Men voldsom kraft og tempo parkerer hun den ellers solide Bekkelund og drar seg rundt. Ballen serveres ut 45 grader i retning Nora som slipper den forbi seg til Linn som kommer stormende bak. Fra 12-13 metter setter Huseby en kontrollert avslutning mot mål, men uheldigvis midt på keeper. Der burde det stått 2-0.

Kolbotn har en eneste mulighet i første 45, men den er til gjengjeld enorm! Etter et balltap høyt i banen blir vi kontret på. Larsen blir satt opp i bakrom og skjærer inn i banen. Hun setter et rapt skudd «tilbake» i hjørnet der hun kommer fra, og det tvinger Mich til å gjøre en meget kvalifisert redning for å holde den ut av buret. Ballen går sågar fra hansken til Mich og i stolpen før vi får klarert den. Ytterst nære…..

Andre omgang er i første del ganske lik første omgang, vi veksler litt på å ha et initiativ, vi dog med en del mer ball. Vi ser hele tiden farligere ut enn de, og er nære på ved flere anledninger, ofte etter innlegg fra vår høyre side. Nora får et skudd fra god posisjon blokkert, og Guro er farlig nære på en heading, Riis likeså på en dødball. Karna kommer på og gir oss mer kraft, også hun får en solid mulighet på en heading, men ballen treffer ryggtavla på en forsvarer. De siste 15 minuttene er stort sett power-play fra vår side, og vi jobber desperat for å få den forløsende scoringen. Nora gjør et solid stykke arbeid og får vridd seg fri noe skrått på mål, på ca 5 meters hold. Hun banker ballen mot lengste, men Panengstuen er lynkjapt ute med snapphansken og får utrolig nok avverget.

I de siste sekundene får vi en siste mulighet på en corner, men på utgjort vis vil ikke den jævla ballen i mål! Først banker Karna til fra kort hold, men Panengstuen får igjen nevene på den. Returen faller til Linn som setter ballen mot åpent mål, men kaptein Håland redder ballen på streken med nepa.

Dett var dett og dommeren blåser av.

Prestasjon = god

Sjanser nok til å vinne kampen = ja

Burde vunnet kampen = ja

Fornøyd = njæ

Status = tilfredsstillende.

Dette sluttspillet kommer til å leve hele veien inn. Det er et Three horse race mellom oss, Kolbotn og TIL 2020, og jeg har ingen tro på at dette blir avgjort i nær fremtid. Som sagt skulle vi selvsagt ha ønsket å være 2 poeng bak i stedet for 5, men her lever det i beste velgående!

Neste oppgave er likeledes tøff, mot TIL borte kommende søndag. Vi leverte en tidvis strålende prestasjon der tidligere i år, den ønsker vi å gjenta. Dog med noe annet resultat:)

Frode F, trener.

Kategorier: Nyheter