Det er med stor glede vi kan meddele at Daniela Gudnadottir, Madelen Eid og Guro Hammer Røn har signert nye kontrakter med klubben. Et viktig mål for «Toppfotballprosjektet» som ble startet i 2019 var at lokale spillere skulle få mulighet til å spille toppfotball i Ålesund. Daniela, Madelen og Guro har alle internasjonal erfaring og store ambisjoner. Der hvor jenter tidligere var nødt til å flytte fra byen for å realisere sitt potensial, ønsker denne trioen å utvikle seg videre som toppfotballspillere her i Ålesund.

Daniela har utviklet seg til å bli en allsidig forsvarsspiller som kan bekle både back-, sidestopper- og vingbackrollen. Hun har stor fart og kraft i spillet sitt, og er helt på toppnivå 1v1 defensivt. «Dani» er også et forbilde og en premissleverandør når det gjelder holdninger, egentrening og vilje. Daniela har landslagskamper for J16 og J17 på Island.

Madelen har i år vokst seg inn i laget, fra å være et ungt talent til å bli en etablert førstelagsspiller. Hun spiller midtstopper med en ro som er uvanlig for alderen. Madelen er fotballsmart og lærevillig, noe som også forklarer den voldsomme utviklingen hun har hatt de siste 12 månedene. I 2022 spilte Madelen for både J17-, J18 og J19-landslaget, og vi gleder oss til å følge Madelens utvikling videre.

Guro har tross sin unge alder rukket å etablere seg som en av de mest markante spillerne i laget. Guro har en x-faktor og en råskap offensivt som gjør henne til en av de giftigste spillerne i divisjonen. Hun har vært fast på alle landslag fra J15 og frem til i dag, og er i dag en etablert toppspiller med blant annet sølv fra J19-EM i 2022. Guro har vært ettertraktet blant en rekke Toppserie-klubber, senest nå i sommer, men var aldri i tvil om at det var her hun vil fortsette utviklingen sin:

«Det er motiverende å se den satsingen som gjøres, og jeg er sikker på at både laget og meg selv kommer til å utvikle seg videre her. Vi jobber knallgodt på treningsfeltet hver uke. Nivået i gruppa er høyt og jeg gleder meg til hver trening. Vi er en sammensveiset gruppe som nå er gira på å levere en knallsolid høstsesong, så vi håper så mange som mulig møter opp på tribunen for å støtte oss».

Hovedtrener Frode er selvfølgelig storfornøyd med de nye signeringene:

«Det er et kjempesterkt signal når tre så attraktive spillere velger å forlenge avtalene sine her. Det er en rekke større klubber som har følger med på våre unge spillere. At disse tre ønsker å fortsette utviklingen her ser vi på som en stor glede og et stort ansvar. Det er tre spillere som allerede er godt etablert på førstelaget, og som vi har store forventninger til i fremtiden. De er veldig gode i dag, men de kommer til å bli enda mye bedre. Det er bare å glede seg 😊»

Vi gleder oss til å fortsette utviklingen sammen med Daniela, Madelen og Guro!

Kategorier: Nyheter