FOTO: Kristian Moe

Vi vinner særdeles imponerende med solide 6-0 mot Grei. En god kamp, med haugevis av solide prestasjoner, øyeblikk og fine mål.

På tross av alt det fine er dette ikke oss på øverste hylle, bare på høy hylle😊Men høy hylle holder i massevis mot de aller fleste.

Etter noen litt nølende første minutter leverer vi deretter angrep på angrep med giftighet. Vi teller 4 store sjanser før det er spilt 13 minutter! I det 14`ende ble byllen sprukket på lekkert vis. Guro gjør et framifrå arbeid ute i høyre kant og banker ballen inn foran mål.

Klareringen fra Grei blir headet rett tilbake i boks av Ingeborg, og den synes Nora det er fint å få. Med et kontrollert første lår-touch, snapper hun ballen i lengste på volley med andre touch. Veldig fortjent ledelse før kvarteret er spilt.

Vi brenner ytterligere 2 store sjanser til før neste nett-sus skulle melde sin ankomst. Etter et godt stykke arbeid vinner vi ballen litt inn på egen halvdel. Maria serverer Nora, som igjen ser at Karna har satt fart på sprint-skoa. Pasningen i bakrom er fiffig som bare det, men vi har litt tur da en forsvarer ser ut til å kunne ha kontroll på den. Uheldigvis for henne så smetter ballen gjennom bena hennes, og Karna har strak vei mot Kragseth i Grei-buret. Karna gjør ingen feil, setter ballen behersket forbi og ledelsen er doblet.

6 store sjanser og 2 mål på første 45 er det vi rekker, og vi er ganske fornøyde når vi rusler inn for å trekke pusten.

Vi hadde fokus på å ha noe mer punch i press-spillet i andre, det var ikke hissig nok i første mente vi. Og du store min som jentene tok det på alvor! Vi valset ut med enorm dedikasjon og power, og det tok bare 4 minutter av andre halvlek før vi igjen satte ballen i garnet.

Som Maria stadig har gjort det med hell i senere tid, så drar hun seg inn i banen og kommer til skudd. Den rappe avslutningen blir reddet av keeper, men ballen faller helt naturlig ned foran bena til Nora som setter sitt andre for dagen.

Kraft-dominansen fortsetter med uforminsket styrke og Grei klarer knapt å trekke pusten mellom hvert stormløp. I det 58`ende minutt kommer neste. Guro settes opp til høyre, og med kraft river hun seg løs innover i banen. Ikke lett å stoppe Guro når hun har bestemt seg for å være vanskelig å håndtere:)

Karna er smart og slipper seg ut i det rommet Guro kommer fra, og Guro leverer. Hun slipper ballen i beina på sin gode venninne som man sjelden må mase på for å avslutte. Men et kvikt og smart skudd setter også Karna sitt andre for dagen og 4-0 er et faktum.

Forståelig nok slår jentene litt av på gassen etter dette, og Grei får være med å leke ball i noe større grad, men det uten å skape noe som helst.

Men vi er langt fra ferdig for dagen, og etter 78 minutt skulle neste gåll komme. Hanna vinner ballen sentralt og flikker den til en Linn med god oversikt og skumle tanker. Hun setter fart opp i rom og slipper Guro gjennom med en strøken bakroms-pasning. Vår egen Rønnis vender av en forsvarer og tupper ballen snedig og lekent forbi Kragseth, 5-0. Og jommen sa jeg smør, Guro skulle også bli 2-målsscorer denne småkalde lørdagskvelden. Angrepet er lekkert, veldig lekkert. En meget god Elli vinner ballen midt på egen halvdel og trer opp Linn med en stram pasning. Huseby har registrert at en villig Tea allerede har startet i rommet til venstre og leverer et smykke av en pasning. En veldig uselvisk Tea ser at Guro er blank foran mål og leverer ferdig vare. Takk som byr sa Guro og ruller inn 6-0.

3 tjejor med to mål hver er gøy. Nesten enda mer gøy er det at de 6 scoringene kommer med assist fra 6 forskjellige spillere. Synes det er relativt fiffig jeg!

Men nesten mest gøy av alt er det defensive arbeidet vi gjør! Vi er enormt strukturerte og godt balanserte som lag. Grei har absolutt null sjanser i kampen, ikke ofte du ser det over 94 minutt. Gjennom robust defensiv jobb kommer gode offensive muligheter, 3 av målene kommer som en konsekvens av hard defensiv jobbing som gir offensiv gevinst.

Uka vi har foran oss blir veldig aktiv. Først venter Herd i cupens første runde på onsdag, før vi setter oss i bussen til Kyrksæteøra på fredag etter trening. Kil/Hemne har nok ikke fått den starten de hadde tenkt seg, og vil nok jobbe hardt for poengene.

En tøff arena å reise til, men så er vi også ganske tøffe!!

Frode F, trener.

Kategorier: Nyheter