Det har vore eit spesielt år for våre tre unge landslagspelarar som signerte med klubben for 2020 sesongen. Dei har endå ikkje fått spele ein offisiell kamp for AaFK Fortuna pga. den pågåande pandemien. I tillegg har dei «mista» fleire landskampar.

Før årets siste trening tok vi ein liten prat med jentene der dei snakka litt om sitt første år i klubben.

Korleis har det første året i klubben vore for dykk?
Guro: Det har vert veldig fint og jeg føler at jeg har fått utviklet meg og tatt nye steg, selv om det har vært rart å ikke få spille seriekamper.
Helle: For min del synes jeg det har vært heilt greit, men også litt vanskelig når man ikke får spille kamper som betyr noe – det påvirker i perioder motivasjonen litt. Har man kamper å se frem mot, så er det mye lettere å ha noe å jobbe mot.
Benedicte: Jeg synes året egentlig har vert veldig bra, der vi nye har kommet bedre og bedre inn i gruppa. Synes også jeg har utviklet meg fra januar og gjennom dette året, men selvfølgelig går ting litt opp og ned. Jeg føler jeg har lært mye nytt og utviklet meg som person.

Korleis har det vore å komme inn som ny i spelargruppa?
Guro: Det syns jeg har blitt gøyere og gøyere, spesielt etter hvert som jeg har blitt tryggere i gruppa og nå er jeg definitivt ikke beskjeden lenger 😉

Første halvåret jobba du i keeperteam saman med Marthe, før ho reiste i sommar.
Korleis har det vore å vere einaste keeper i stallen i haust, Benedicte?

Det har vært litt krevende fordi da må en «dra lasset» mer alene på en måte, og sette standarden i forhold til hospitanter. Så er selvfølgelig fordelen at jeg har fått spilt alle U20 i høst og fått mer erfaring gjennom det.

Kva tenke dykk inn mot 2021 no då?
Benedicte: Jeg tenker at jeg vil fortsette å utvikle meg på de punktene jeg vil bli betre på, og at vi som lag skal klare å rykke opp til 1. divisjon.
Helle: Jeg tror 2021 blir veldig spennende, jeg gleder meg veldig til å få spille tellende kamper og se hvor listen ligger i 2. divisjon – for vi unge har jo aldri fått prøvd oss på dette nivået i serien.

Klubben har no den eldste spelargruppa på over 10 år, kva tenke dykk om det å vere del av ei litt meir erfaren spelargruppe?
Det er veldig gøy, for de har mye erfaring vi kan lære og dra nytte av, konstaterer Helle.
De kommer med mange gode innspill og tips som er veldig bra, fortsetter Guro. For oss unge så har de mye kunnskap å komme med.
De er veldig lette å snakke med og de dele gjerne sine erfaringer, sier Benedicte.
Å ha noen å strekke seg etter, og å ha noen slike erfarne ledere i spillergruppa er veldig godt, avslutter jentene.

Det er ikkje til å stikke under ein stol at fleire toppklubbar har jentene i kikkerten, men vi er veldig glade og stolte for at vi skal få lov til å videreutvikle desse «juvelane» framover, seier houvudtrenar Magne Elde.

Sportsleg helsing
AaFK Fortuna

Kategorier: Nyheter