– Betyr mye for breddefotballen

Det er en stor glede å kunne annonsere at Kongsberg Gruppen inngår et spennende langsiktig samarbeid ut 2024-sesongen med AaFK Fortuna, med blant annet synlighet på Norges vakreste drakt. Klubbens rolle inn mot breddeidretten, bærekraft og toppfotball for kvinner er viktige elementer for samarbeidet. Dette er en fin anerkjennelse for oss som klubb, og et godt signal om at langsiktig arbeid for like muligheter gradvis gir resultater.

– AaFK Fortuna gjør mye riktig, og det er virkelig på tide å støtte opp om arbeidet. Vi tror klubbens satsing vil bety mye for breddeidretten og utviklingen videre for jentefotballen i regionen. Gode forbilder for jentene og et bærekraftig topplag på kvinnesiden er helt avgjørende i vår region i nordvest, og vi håper at også flere i næringslivet ser verdien av dette, sier Anette Bonnevie Wollebæk i Kongsberg Maritime.

Bærekraft

AaFK Fortuna håper at samarbeidet med sponsorene også skal utvikles i et bærekraftsperspektiv med et ekstra fokus på å beholde jentene i regionen, samt legge til rette for at flest mulig flytter hjem igjen. Samarbeid og lokalt engasjement, sammen med likestilling er hovedmålene i bærekraftsarbeidet til klubben.

– Det er veldig bra med en klubb som har sterkt fokus på bærekraft og like muligheter – det er en felles sak for begge parter. Vi må løfte disse temaene i samfunnet gjennom langsiktig satsing. Vi ønsker oss flere kvinner inn i maritim næring, og det er en bonus hvis dette kan være et bidrag til å få jenter med kompetanse til å flytte hit, påpeker Anette.

Hovedtrener Frode Fagermo har gode tanker rundt samarbeidet og AaFK Fortuna sin rolle:

“På lag med Kongsberg”

Å bli “sett” av lokale og nasjonale partnere er ikke bare en stor glede, men også en anerkjennelse på det vi jobber hardt for å oppnå som klubb.

Kongsberg Gruppen var tydelige på viktigheten at vi jobber opp mot bærekraftmålene, med like muligheter i hovedfokus. Ikke minst også det faktum at AaFK Fortuna både er, og skal være, en inspirator og katalysator for økt fokus og økt satsing på jentefotballen i regionen, sier Frode.

Kategorier: Nyheter