FOTO: Kristian Moe

AKA Arena har ikke vært en lykkelig plass for oss å reise til tidligere. I og for seg både trivelige fasiliteter og helt gjennomsnittlig trivelige folk, men resultatmessig har ble tidligere vært skrint.

På 3 forsøk (2 serie og en treningskamp) i 2022, var visa den samme kjedelige, tap.

Denne helgen vartet vi opp med en kalasseier. Ikke bare vinner vi 4-1, men det på suverent vis og på en 100% overbevisende måte!

Ser at det på et par forum vises til at det sto 1-1 til pause etter en jevn første omgang. Gløm det! Var ikke veldig jevnt i hele tatt, vi var mye bedre. Spillemessig, sjansemessig og med overveldende ballinnehav.

Hønefoss har i hovedsak en` strategi, i alle fall fremstår det slik, nemlig å dunke ballen opp mot deres spiss Silje Nyhagen. Og det skal en sterk kvinne til for å håndtere henne, hun har kapasitet til å være et lite angrep i seg selv. Det skulle vise seg etter halvtimen…

Hjemmelagets Hamborg vinner ballen 10 meter inn på egen halvdel og pælmer den i bakrom mot nevnte Nyhagen. I duell med 2 av våre klarer hun på sterkt vis å rive seg løs og sette kula inn bak en sjanselaus Benne. At vi på det tidspunktet skulle ligge under i denne kampen var nesten ikke til å tro, vi hadde frem til da både hatt stål-kontroll, dominert ganske betraktelig spillemessig, og skapt store nok sjanser til å lede selv.

Verst av alt var at vi ikke lenge etter kunnet ligget under med 2. Fra veldig god posisjon midt foran mål måker Gumaer ballen håpløst over. Det var for øvrig det Hønefoss hadde……..

Vi derimot skaper 5 store sjanser i første omgang, det etter kombinasjonsspill med tempo på ball og med gode samtidige bevegelser. Nesten smått utrolig at vi ikke satte et par-3 før pause også. Karna og Nora, vårt svært aktive spisspar, har 2 store sjanser hver uten å lykkes bl.a.

Men når klokka bikker drøye 40 skulle vi endelig få uttelling, og det på vakkert vis. Som hun gjorde det forrige helg mot ØHIL mottar Maria ballen noe utenfor 16-meteren, ut på vår venstre side. Med et par bestemte touch innover i banen setter hun seg selv i god posisjon for skudd. Men der hun forrige helg nøyet seg med å bøye ballen i motsatt nettvegg, napper hun den et par knepp opp denne gangen. Smekker kula klint opp i venstre kryss for keeper. 1-1 til pause, etter en meget god omgang fra vår side.

Andre omgang kan i grunn oppsummeres på enkelt vis; overkjøring. Umiddelbart etter pause setter vi opp syl-skarpe angrep som bør resultere i mål. Karna er råsterk i boks og får vendt opp, men avslutningen blir reddet på strek av en mer eller mindre forfjamset forsvarer.

2-1 kommer etter 56 minutter. Agata som gjør nok en sterk kamp, vinner ballen midt på egen halvdel og setter fart på skøytene. Hun fører, og fører, og fører ball med tempo og tålmodighet, og slipper til Maria på helt rett tidspunkt. Maria leverer en tilnærmet kopi nummer 2 fra forrige helg. Drar seg inn mot keeper fra kant og bøyer inn ledelsen i lengste hjørne.

Hanna som etter hvert erstattet Karna er ikke lenge på banen før hun får sin første store sjanse. Hun blir spilt gjennom på nydelig vis av Ingeborg og setter fart mot keeper og mål. Skuddet fra 16 meter blir med nød og neppe avverget av hjemmelagets bur-mester. Bare få strakser etter dette blir igjen Maria satt opp i kant, denne gang på deilig vis av en leken Nora. Maria finner Hanna inne foran mål, og med sitt andre skuddforsøk dunker hun inn 3-1. Agata ville ikke nøye seg med en assist denne fine vårdagen på Hønefoss, hun ville også score mål. Med en snadder-fin spillvending setter Ingeborg opp Guro i høyre kant, og hun igjen finner Agata foran mål. Skuddet sneier beinet til keeperen, men finner lett veien til garnet bakerst. 4-1 og ikke et mål for mye!!

Stor-happy med den prestasjonen vi legger for dagen. Vi benyttet samtlige 16 spillere, og samtlige var gode!! En knallsolid keeper med oversikt, ro og trygghet. Et robust forsvar som feier unna det meste av tilløp og forsøk. Strukturert, offensivt skapende og veldig bestemte.

En midtbane som er enormt bevegelig og spillbar, ryddig, kreativ og skapende. Et frontledd med enorm power, fart, og bestemthet. Litt å håndtere for ethvert forsvar. Det er mange plussfaktorer etter denne helga, enormt mange.

Men nå gjelder det å skru nepa på riktig plass, ny kamp venter til helga. Å være overdrevent fornøyd kan vi ikke tillate oss, denne prestasjonen må gjenskapes ellers mister den verdi.

På lørdag venter Grei hjemme på Color Line Stadion, det klokken 18.00. Håper og tror at vi får et godt besøkt stadion til helga, vi lover som alltid en høy underholdningsfaktor, godt med mål og som regel seier:)

PS; Ham Kam og Start (2 divisjon kvinner) dro over 1200 publikummere på sine respektive kamper i helgen som var. Hadde nå vært usedvanlig trivelig om vi kunne klart å nå de tallene😊

Sportslig hilsen

Frode Fagermo, Hovedtrener

Kategorier: Nyheter