Det skulle kreve kvalitet, krefter, kløkt, slit, og litt flaks, men endelig kunne vi stå igjen med 3 poeng etter å ha møtte Kil/Hemne!

Nesten helt utrolig hvordan disse kampene alle har mye av samme karakter, tett, jevnt og ekstremt med overtidsminutter. Fasit: ett tap, en uavgjort, en seier.

Veldig mye med lørdagens seier var positivt; det første kvarteret – 20 minuttene var voldsomt bra. Enorm entusiasme, energi og intensitet som gjør at vi skaper 4-5 svært gode muligheter i denne perioden. Det ene målet kampen skulle gi kom også helt i starten, og for et mål det var. Nora Ferstad slår navnesøster Nora Håheim inn bak K/H forsvaret. Håheim flikker ballen videre i fartsretningen med en velfrisert lugg og serverer deretter et godt innlegg med keiva i boksen. Lise som har plassert seg strategisk har dog ingen enkel jobb med å få omgjort ballen i tellende resultat. Det er litt «luft» i innlegget, samtidig som hun må rygge for å komme på den. Men med et kraftstøt, generert fra sterke ben og stram ryggrad header hun ballen tilbake i høyre hjørne for keeperen.

Kanon scoring og kanon start!

Som nevnt var de påfølgende 15 minuttene veldig gode, vi mer eller mindre valset over vår lettere frustrerte motstander. Etter det første kjøret jevner kampen seg noe ut, men vi går til pause med en veldig fortjent ledelse.

Andre omgang starter egentlig ganske fiffig, og vi har tidlig muligheten til å øke ledelsen. Håheim er igjen aktiv og kommer rundt på vår venstre side. Med god oversikt serverer hun Maria på 5-6 meter, og på nesten blank kasse, men dessverre glir ballen litt av foten og smyger seg på utsiden av stolpen.

Resten av andre omgang kan i bunn og grunn kategoriseres som kaos….. Kil/Hemne har et gjennomgående initiativ og setter et visst trøkk på oss. Vi blir urolige, engstelige og lite konstruktive med ball.

I denne fasen av kampen skulle vi ønsket at vi hadde en bedre evne til å «kontrollere» begivenhetene gjennom å beholde og behandle ballen i eget lag, men vi ender i stedet opp med å ta utålmodige og kjappe valg. Vi er litt heldige på slutten da våre kollegaer fra Kyrksæterøra har to store sjanser som de svir, igjen kunne vi med utur ha mistet poeng på overtiden. Det gjør vi ikke og er veldig glade for det:)

Vi holder nullen, tar 3 poeng, og viser at vi har evne til å forsvare en marginal ledelse under press gjennom hardt arbeid. Alle veldig positive ting å ta med seg!

Det ble altså en fin start på sluttspillet som nå skal følges opp med en god prestasjon i Harstad. Det kanskje mest forsmedelige tapet vi hadde i Grunnspillet var nettopp i Harstad. Etter å ha ledet 2-1 til pause leverer vi en begredelig andre omgang og ryker på en 2-4 smell. Det har vi tenkt å rette opp i, jeg er rimelig sikker på at våre sultne jenter er innstilt på det.

Frode F, trener.

Kategorier: Nyheter