AaFK Fortuna er glade for å offentliggjøre at Karl Oskar Fjørtoft er vår nye assistenttrener og blir en del av trenerteamet i 2024.

– Jeg gleder meg veldig til å gå inn i min andre periode i AaFK Fortuna, denne gangen med en hovedoppgave om å gjøre Frode og jentene til den best mulige versjonen av seg selv. Det blir spennende, og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Karl Oskar Fjørtoft.

Karl Oskar har en lang spillerkarriere bak seg og har erfaring fra både norsk og svensk toppfotball etter å ha spilt for klubber som Hødd, Rosenborg, Molde, Hammarby og AaFK. Han har også flere titalls kamper for aldersbestemte landslag, samt én kamp for A-landslaget til Norge.

Etter at kontrakten hans med AaFK utløp i 2008, signerte Karl Oskar for Herd, hvor han både var spiller og trener for rekruttlaget.

I perioden fra 2009 til 2010 var Karl Oskar hovedtrener for oss, da under navnet Fortuna Ålesund. Noen år senere var han assistenttrener for AaFK under Trond Fredriksen, før han ble assistenttrener i Hødd. Der ble han værende frem til 2017 da han tok over som hovedtrener for Brattvåg i 3. divisjon – en rolle han hadde i to sesonger.

De siste fire årene har Karl Oskar vært ansatt i Herd, både som hovedtrener for A-laget i 4. divisjon og som sportslig leder for klubben. Som hovedtrener har han ledet laget til to kretsmesterskap i 4. divisjon og bare tapt fem seriekamper i løpet av tre sesonger.

– Karl Oskar har en voldsom CV fra toppfotballen og er ett av de skarpeste fotballhodene vi har. Når han uttrykte såpass tydelig at han har tro på det vi driver med og har lyst til å bidra til at AaFK Fortuna skal lykkes, er vi selvfølgelig kjempestolte over å få Karl Oskar med på laget, uttaler sportslig leder, Ruben Aalberg.

Vi ønsker Karl Oskar varmt velkommen til klubben og ser frem til 2024 med ham som en del av trenerteamet!