Kjære fotballvenner og samarbeidspartnere!

Vi vil starte med å takke alle som stiller seg til disposisjon for FK Fortuna Ålesund, snart AaFK Fortuna, enten det er partnere, spillere, støtteapparat, styret, utvalg, foreldre og ansatte – som trener, idrettsleder eller frivillig. Dere er en utrulig ressurs og helt avgjørende for satsingen på jente- og damefotballen i fremtiden. Vi håper vi kan få beholde dere også til neste år.

2019 har vært et innholdsrikt og godt år for FK Fortuna hvor klubben har fått på plass avgjørende elementer som skal legge grunnlaget for fremtidig toppfotball for kvinner på Sunnmøre. Vårsesongen var preget av både oppturer og nedturer, men jentene la grunnlaget for en fantastisk opplevelse på Aksla Stadion 7. august. 3. runde i NM hjemme mot Vålerenga ble en fest med nærmere 900 tilskuere og en sportslig opptur som viser at vi er på riktig vei. Klubben tok med seg denne opplevelsen inn i høstsesongen hvor prestasjoner, treninger og innstilling var på 1. divisjonsnivå. FK Fortuna har igjen blitt en viktig faktor i spillerutviklingen på Sunnmøre og vi er spesielt fornøyd med å ha startet arbeidet inn mot klubbsamarbeid. Vi har besøkt flere klubber i løpet av året og har fått muligheten til å treffe mange ivrige fotballjenter.

FK Fortuna har vært tuftet på en unik frivillighet, og samtidig hatt en evne til å «få mye ut av lite» som vi ønsker å forsterke ytterligere når vi nå starter på et spennende samarbeid med AaFK 1. januar 2020. AaFK Fortuna skal jobbe etter visjonen «Sammen for Sunnmøre» og solide verdier – SAMHOLD, VILJE, KVALITET og ENGASJEMENT.

Vi tror dette vil bety mye for interessen og utviklingen videre hvor jentene også får muligheten til å spille i Norges flotteste drakt. Sunnmøres stolthet får en ny dimensjon hvor jentene setter prikken over i-en. Partnerne våre får et forsterket kommersielt produkt å identifisere seg med hvor en tydelig strategi og et godt omdømme skal være viktige pilarer i klubbens arbeid videre. Men vi trenger å få med oss mange støttespillere for å oppnå ambisjonen om toppfotball, og klubben er allerede godt i gang med arbeidet.

Med dette vil vi ønske alle en riktig god jul og et godt nytt år, og klubben ser fram til et godt samarbeid også i 2020. Kos dere i jula og ta godt vare på de nærmeste.

Eirik Hoseth
Daglig leder