Samarbeidslaget i G16-serien har hittil vært en spennende nyvinning, hvor flere spillere fra klubbene har fått prøve seg. Vi ble et par hakk for sterke for Ellingsøy fredag med tidvis mye bra spill.

Vilde Kroken scoret og Solveig Engås spilte en meget god kamp.

Kampfakta: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7737596

Hovedtrener Frode Fagermo har sine betraktninger om kampen:

«Etter hvert komfortabelt»

Fredag gjennomførte vi kamp 3 i årets G16 2 divisjon, og det endte som siste kamp mot Herd med seier. Motstander denne gang var Ellingsøy på Nes stadion.

Etter å ha havnet under 0-1 snudde vi ganske så greit til en svært komfortabel 4-1 seier, en seier som burde vært både 4 og 5 mål større!

Innledningsvis syntes det som vi slet med underlaget, ballen gikk fryktelig fort på det litt «flate» dekket som i tillegg var behørig fuktet fra himmelens åpne sluser. Det gjorde at presisjonen var så som så, noe som også førte til at vi ikke fikk noe rytme i spillet.

Det var i grunn ikke direkte urettferdig at Ellingsøy tok ledelsen, de var ganske friske i starten, og hadde allerede før scoringen vært alene gjennom mot Lone uten å få det til. Men da vi rundet 15-20 minutter av omgangen hadde ting fått satt seg, og vi så nå et AaFK Fortuna/Herd/Blindheim som dikterte det aller meste, både offensivt og defensivt. 1-1 kom på et mønsterangrep der Solveig stikker på et godt timet løp mellom deres back og stopper og blir foret med ball på mesterlig vis av Vilde. Vel gjennom det som kunne vært en hindring slår hun ballen foran mål der Jenny har traktert seg opp fra motsatt indreløper-posisjon. Med enkelhet settes den i mye ledig mål, og vi var like langt. Et virkelig flott angrep, som vi ubeskjedent må si at vi har øvd litt på:)

Etter pause er det stort sett konstant enveiskjøring! Hvis de siste 20 av første omgang var dominerende, så var siste 40 det dobbelte. Ellingsøy var knapt nok over midten, og hvis de var det så var det i form av en god gammeldags poler for å få 4 sekunds pause fra den konstante ramponeringen.

2-1 var et selvmål, men må tilskrives flott angrepsspill. Lik Solveigs gjennombrudd i første omgang er det nå Jenny på motsatt side som kommer gjennom fra sin midtbaneposisjon. Ballen slås hardt inn foran mål, der den galant settes i nota av en forsvarer. Skal sies at han hadde ikke noe annet valg enn å gjøre et forsøk på klarering, da vi hadde folk rett bak som hadde gjort samme nytten

3-1 kom på en nydelig slått corner av Vilde som ekspederes på kontant vis i mål via tverra av tanksen Kristine. Power!!

4-1 kom på et mucho nice langskudd av Vilde i sluttfasen. Det er for sjelden vi ser slike rappe raketter fra distanse i kampene, more of that please…

Nevner innledningsvis at det burde vært 4-5 scoringer til, og det burde det absolutt. Vi har et sett med sjanser som er såpass store at de ikke skal misses, men det får vi hente inn en annen gang:)

Ellingsøy burde i all den instrumentale kneblingen fått en scoring til de også. På deres eneste (!!!) visitt i nærheten av vår 16-meter i andre omgang tildeles de et absolutt hoderystende og uforståelig straffespark av den garantert lettere forvirrete dommer. En lang og sterk kar tar renna-fart og knaller til han måtte makte med vrista. Lone reagerer som den panteren hun er og redder på vanvittig vis. I all glorie av gode prestasjoner er jeg tilbøyelig til å si at dette var kampens pudding! For en redning!

Vi gleder oss over en totalt sett flott prestasjon, der motstanden var av sådær klasse, men svært mye av det vi gjør er på meget godt nivå.

Neste oppgave er Vigra/Valder kommende helg. Hadde jo vært en åpenbaring og fått med også de over 20 nå, begynner å bli tragi-komisk dette…….

Frode F

Kaptein Kristine Gulbrandsen hadde følgende å si om kampen:

Etter en litt rufsete start på kampen klarer vi å hente frem den rette kvaliteten og den offensive rytmen sitter bedre. Det er gøy å se at vi klarer å dominere spillet såpass mye. Deilig er det også å få kjenne på scoringsfølelsen hvor vi leverer fire flotte mål. Vi leverer en god kamp der vi har full kontroll defensivt og ser igjen mye av de momentene vi har jobbet med på trening.

Neste kamp: Hjemme på Aksla Stadion mot Valder/Vigra lørdag 19.06 kl. 1400. Velkommen!