AaFK Fortuna er nå et 1 divisjonslag! Etter utrettelig jobbing i måned etter måned, gjennom spennende og mindre spennende kamper har jentene prestert en sesong for historiebøkene! Opprykket ble ettertrykkelig kronet med en overlegen seier mot Bossekop på lørdag.

I den grad det var spenning, så var den argeste spenningen pulverisert etter 15 minutter. Da ledet vi 3-0.

Natalie svinger inn en corner som det er vanskelig å si hvem som var sist på. Men akkurat det betydde ikke så mye der og da, vi var i ledelsen etter 55 sekunder. Bare et par minutter senere kommer nummer 2. I et aggressivt høyt press vinner Agata ballen,  som deretter lander i beina på Tea. Med en strøken stikker spiller hun gjennom Ida som får sin avslutning reddet av keeper. Presset opprettholdes og keeperen slår ballen i Lise som jager og 2-0 er et faktum. Når kvarteret passeres har vi putta nok en, og den var fin. Vi kombinerer nydelig på vår høyre side og Tea kommer seg igjen løs. Et strøkent innlegg på første stolpe blir møtt av en resolutt Lise som setter sin andre.

Denne fantom-åpningen fører nok til at vi blir nonchalante, og på mange måter forærer vi BUL ei scoring ut av intet. Fint satt, men totalt unødvendig…. Det ville vi ikke ha noe av, så før vi gikk til pause satte vi 4-1 bak en hardt arbeidende BUL-keeper. Et stadig trøkk inn mot boksen fører til at Ida til slutt setter knotten kontrollert på ballen etter innlegg fra Agata, og dermed vår fjerde scoring.

Andre omgang åpner på best tenkelige vis; Tea er igjen i aksjon ut til høyre og prikker et innlegg som keeperen får selbu-vottene på. Men ikke i større grad at den faller i løps-rommet til kæpiten Mette som hamrer inn 5-1.

Vi «gir» igjen vekk et mål til i andre, veldig utypisk for oss, men uten at det la noe spesielt demper på begivenheten. Sluttresultatet ender med 6-2 etter at Natalie header et innlegg fra Mette i mål på lekkert vis.

Når dommeren klemmer nebbet rundt plasten og gir sitt siste støt i fløyta utløses en deilig eufori av glede, lettelse og stolthet. Dette har jentene fortjent, på alle tenkelige måter. De har fremvist en enorm dedikasjon, tålmodighet og evne til å hente frem ny inspirasjon gjennom 2 vanskelig år.

Et 2020 som ikke ble noe av, rent fotballmessig, og et utfordrende 2021 kulminerte altså i et deilig og etterlengtet opprykk.

9 strake seiere i serien.

2 strake seiere i kvalik-spill

Seier over Hødd og Lyn i cupen, fulgt opp med en meget sterk prestasjon mot Sandviken som til slutt ble for sterke.

58-10 i målforskjell på totalt 14 kamper.

Nei, dette har vært en eventyrlig sesong!  Jentene er virkelig på bana. Det satses rundt om på Sunnmøre og det jobbes veldig godt. Et bevis på det er Herds fine plassering i årets sesong og ikke minst Blindheims opprykk til 2 div. En av  suksessfaktorene for oss som klubb har vært det gode samarbeidet  med krets og klubber rundt oss, samt støtten vi har opplevd fra næringsliv, publikum, Stormen, Ålesund Support og media. Uten dette felles løftet har det vært vanskelig å få til det vi har gjort. Vi er veldig takknemlige😊

Nå skal jentene få puste ut noen uker før vi igjen samles i starten av desember. Vi har ikke overflod av tid å hvile på disse berømte bærene, seriestart for 1 divisjon damer er satt til 19.03. Deilig å tenke på at det ikke er så lenge til.

Frode F, ydmyk trener.

Kategorier: Nyheter