Onsdag kveld var vi i FK Fortuna på klubbesøk hos Spjelkavik IL, med muligheten til å treffe dyktige ledere, trenere og mange ivrige spillere i Tafjordhallen. Spjelkavik ønsker å utvikle jentefotballen i klubben ytterligere og har gjennom Jenteløftet til Sunnmøre Fotballkrets satt i gang flere spennende tiltak. Klubben har gode tradisjoner med jente- og damefotballen, og gjennom gode modeller for samarbeid ønsker vi i Fortuna å bidra positivt.

Vi hadde en inspirerende samling på klubbhuset. Det ble også gjennomført en treningsøkt for flere årsklasser i Spjelkavik IL. Det var veldig kjekt å se så mange ivrige jenter i aksjon. Tusen takk for meget god innsats!

Vi mener at dette er en av flere tiltak som blir viktig i årene som kommer for å styrke prosjektet «Alle jenter på bana». Jenteløftet vil også ha stor betydning for Sunnmøres felles prosjekt Toppfotball 2023.

Hovedmål:  Få flere jenter til å spille fotball lenger

DelmålProsjektet skal også medvirke til å:

  • Skape varige endringer i holdningene til fotball for jenter
  • Øke kunnskapen om fotball for jenter
  • Få flere jenter til å ta trenerkurs
  • Få flere jenter engasjert på ledernivå
  • På sikt få et damelag på høyeste nivå i fylket

Fra 01.01.2020 endrer vi navn til Aafk Fortuna og skal ta på oss Aafk-drakter. Vi skal virkelig jobbe hardt for å fremstå som «Sunnmøres Stolthet» hvor «Sammen for Sunnmøre» skal være vår store ledestjerne.

Prosjektet har som mål å samle hele Sunnmøre til å skape en bærekraftig overbygningsklubb til å drive med toppfotball kvinner med et klart resultatmål om toppfotball 2023.

For å sikre langsiktighet for toppklubben er det avgjørende å løfte fram flere gode og stabile utviklingsmiljø spredt rundt på hele Sunnmøre. Toppklubben skal sammen med fotballkretsen bidra til at flere slike gode utviklingsmiljø etableres gjennom gode samarbeidsmodeller.