Første kamp i en hektisk høst gikk av stabelen i Oslo i går, da mot serieleder Øvrevoll Hosle på Ferd Arena, beliggende i ypperste strøk på beste vestkant.

Kanskje og sannsynligvis den tøffeste bortearenaen å reise til, uten at vi brydde oss nevneverdig om det. Som de fleste nok har fått med seg, vi vant 3-2 etter en spennende, tett og «voksen» fotballkamp!

Alltid spennende å finne ut av hvor man står etter ett veldig langt serieopphold (i overkant av 6 uker). Vi hadde en anelse av at vi var i brukbar skikk, men var selvsagt spente på i hvor god skikk vi var i målt opp mot de som per nå er ligaens beste lag. Forskjellen på lagene var marginale. ØHIL totalt sett med noe mer ball enn oss, vi skarpere og med bedre variasjon offensivt.

Etter noen åpningsminutter med ØHIL-kontroll vokser vi inn i kampen, og setter kampens første mål etter en god periode. Den tredje corneren i løpet av kort tid blir flikket mot mål av Karna. Ballen treffer i etterkant en paralysert ØHIL legg og i danser lekkert i mål. Selvsagt Karnas mål!

ØHIL svarer etter 29 minutter. Vi er litt ubestemte og passive i forkant av et innlegg, og likeledes passive på det gode løpet som Berre drar gjennom feltet. På fint vis flikker hun ballen forbi Benne og i mål via stanga. Like langt, men det skulle ikke vare lenge:) Rett fra avspark går i resolutt i angrep og skaffer oss corner. Vi kriger på første ball, vi kriger på andre ball, og klinker ball 3 i nota! Etter at Natti får sitt forsøk blokkert spretter ballen ut på 12-14 meter der Nora H klasker til uten nåde og forbehold om potensielt skadeverk! Ballen fyker under keeper og i mål, og ledelsen er gjenopprettet.

Etter 40 blir det full kok! ØHIL utligner på fint vis til 2-2 ved Joshualyn Reeves, ikke så mye å si på selve scoringen, annet enn at vi igjen er for passive i egen boks. Det som skaper tumulter er det vi mener er en åpenbar offside i forkant. Målscorer Berre er i offside i det en ball mot henne kommer. Linjemannen hever flagget og står som en tinnsoldat på Viagra. At flere av våre spillere stopper opp som følge av det kan vi takke oss selv for, man må spille til fløyta går. MEN, Berre kommer ikke bare fra offside, men er direkte delaktig i spillet da hun forøker å spille ballen videre. Vi mener hun er borti ballen, hun mener noe annet uten at det spiller noe rolle. Faktum er at hun er delaktig, ergo er det offside. I etterkant av scoringen får jeg (ganske fortjent) et gult kort av dommeren for voldsom reaksjon. Dette er sikkert til alles enorme overraskelse, min første advarsel som trener noen sinne. Artig:)

ØHIL har ballen mest i andre omgang, uten at de setter oss på veldige prøvelser. Benne må 2 ganger i full strekk, den første på et skudd fra Moldenser Hasselgård. Det ganske fiffige skuddet har vår eminente keeper full kontroll på og vipper over. Den andre gangen hun må strekke lemmene er på et skudd fra noe skråere vinkel. God redning, men med tilsynelatende god kontroll også på det. Mer enn det var ikke hjemmelaget i stand til å produsere.

Vi derimot kjører noen overganger og kontra som definitivt burde resultert i mer enn det gjorde. Spesielt drev debutant Maria deres forsvar til vanvidd med fart og finter av en annen dimensjon.

En av disse overgangene skulle vise seg å bli avgjørende. Guro setter fart på til venstre og drar av stopperen deres. Hun velger å sette inn en lite gunstig takling, ergo soleklart straffespark.

Natti er en kald fisk i disse situasjonene og banker ballen i mål.

De siste 20 minuttene oppsummert:

paniske forsøk fra hjemmelaget med lange hylere. Frenetisk og godt forsvarsarbeid fra oss med kvalitative kontringer som burde punktert kampen.

Kampen avsluttes 4 minutter på overtid til stor glede for oss. En meget sterk seier er i boks, ikke alle forunt å slå ØHIL på Ferd Arena……..

Nytt kok venter allerede førstkommende onsdag, da kommer nettopp ØHIL på besøk til oss! Det er nok er veldig revansjesugent og små-grinete lag som tropper opp i vår storstue.

Kan nesten garantere en kamp som blir å inneholde det meste av det man ønsker seg. Tidspunktet er litt snodig, kampen går 13.30. På tross av det til dels ugunstige tidspunktet håper vi folk har anledning å komme på stadion å yte støtte. Det kommer til å bli gøy, det er jeg ganske sikker på:)

Frode F, trener.

Kategorier: Nyheter