Det ble en flott dag på Color Line Stadion lørdag med nok en gang fantastisk støtte fra Stormen og Ålesund Support. En fin markering av klubbens 30-årsjubileum med mye folk på tribunen. Volda la seg dypt i banen og hadde forberedt seg godt, men 4-0 var ikke et mål for lite i en kamp hvor våre midtstoppere(!) kom til flere skuddforsøk. Det sier litt om kampbildet og en fint «parkert buss» fra Volda sin side. Natalie(2), Lise og Ida scoret målene for oss.

Kampfakta: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7868007

Hovedtrener Frode Fagermo har oppsummert kampen:

«Godkjent kamp, ny seier og ny smultring»

Lørdag tok vi imot Volda på vi Color Line stadion. Som et ledd i klubbens 30-års jubileum inntok vi storstua for første gang i tellende kamp med oransje og blå drakter. En nydelig ramme med godt vær, et godt antall tilskuere og en ny fabelaktig oppvisning fra Stormen!

For en glede å kjenne på slik støtte.

Kampen endte 4-0 etter to mål i hver omgang. Totalt sett en ganske fin leveranse, med tidvis bra offensivt spill, en knallsolid defensiv opptreden, som da resulterer i en komfortabel seier og null baklengs. Vi har møtt variabel motstand så langt, men det å ikke ha sluppet inn mål på 4 kamper ønsker jeg igjen å fremheve. Vi måtte vente en stund før første scoring satt. Vi hadde bikket halvtimen da Lise på sterkt vis bråvendte i boksen og satte kula i lengste hjørne. Godt gjort og en fin scoring. 10 minutter senere satte vi den andre for dagen da vi opprettholder et trykk på Volda, og ballen blir hengende i boksen. Natalie kommer inn fra sin kant og smekker læret bak en sjanselaus keeper.

Vi var ikke kjempefornøyd med første 45, til det var tempoet og presisjonen for dårlig, men det var absolutt godkjent.

Andre omgang var ganske lik den første, men et voldsomt ballinnehav og angrep på angrep på de grønne fra studentbygda. Det var Ida som først fikk hull på forsvars-byllen med en strålende enkelt-kvinnes-prestasjon. Med tempo og ferdighet drar hun av det som er av forsvarere og tipper ballen forbi en utrusende keeper til 3-0. Lekkert!

Natalie setter sin andre for dagen etter et godt angrep og godt innlegg fra Nora på vår venstre side.

Morten P i Dagbladet uttalte i forbindelse med Latvia-Norge, at det vanskeligste i fotball er å spille mot lag som har som hovedhensikt å forsvare seg. Det har stort sett vært vår opplevelse så langt over 4 kamper.

Vi ønsker mye og vi burde scoret mer, ingen tvil om det. Men det er svært utfordrende å være såpass dominerende, og ikke bare enkelt å skulle angripe mot etablerte forsvar som ligger som en bastant mur foran egen keeper. Intet unntak med Volda lørdag, de forsvarer seg godt og  jobber frenetisk i og rundt egen boks. For å bli enda skarpere på siste 3`del må vi bli tydeligere i våre bevegelser, og mer distinkt når vi er i gunstig lege.

Til helgen venter en tøff oppgave, nemlig Byåsen borte. De var før sesongen spådd som en av tre hovedsakelige opprykkskandidater, sammen med oss og Molde. Hvor vi og Molde har gått ubeseiret så langt, så måtte Byåsen gi fra seg 2 poeng mot Herd i helga. 1-1 ble sluttresultatet der.

De er nok sikkert rimelig klare for å legge kjepper i hjula våre, noe vi ikke tenker å akseptere:)

Frode F, trener.

Kategorier: Nyheter