AaFK Fortuna – Molde  5-3

Aksla Stadion viste seg fra sin beste side tirsdag kveld med en strøken bane, fint vær og relativt mye publikum på en treningskamp i juli. De to gode lagene svarte med å levere en underholdene kamp med hele 8 mål, stor risiko i spillet og tidvis høy intensitet. Morsom kamp som ga oss mange gode svar og noen spørsmål som må besvares. Våre jenter hadde noenlunde kontroll på kampen og styrte inn til en fin seier. Solveig Engås hadde slått på bryteren og hadde en dag som bare hun kan ha innimellom. Hun scoret 5 mål med god hjelp fra dyktige lagvenninner.

Hovedtrener Frode Fagermo sin kommentar om kampen:

“God test mot god motstand”

Siden slusa for treningskamper ble åpnet har vi møtt guttelag i G16 serien, først med de under 20, deretter et par kamper der de mer tilårskomne også kunne delta.

Men i går fikk vi en veldig reell test mot et annet damelag for første gang i år. Et spennende utgangspunkt, og en temperaturmåler på hvor vi befinner oss på nåværende tidspunkt opp mot en god motstander.

Molde er et relativt ungt, lovede og godt spillende lag som er forventet å delta i toppstriden i årets sesong. De fremsto med høy grad av energi og vilje og ønsket å stresse oss høyt fra start.

Det høye presset lykkes de tidvis med, noe som både stresset den bakre 3`eren i frispillingen, men som også tok vekk noen av de rommene vi ønsket å frispille oss i.

Men, vi er dyktige i den fasen, og når vi manøvrerte oss ut av trange rom fikk vi satt dem i voldsomme problemer. Vi kunne scoret etter 1 min da Solveig burde satt kula fra et par meters hold. Men Solveig kom greit tilbake:)

1-0 kom etter ni minutter og etter godt spill. Agata kommer løs i mellomrom og får fyrt av en rakett som keeperen må gi en retur på. Nevnte Solveig dytter skinnet i åpnet bur.

Molde utlikner ikke lenge etterpå, etter ikke altfor resolutt forsvarsspill fra vår side. Litt enkel kan vi kalle den scoringen, selv om den var godt satt.

Vi putter 2 baller til før pause, begge ved Solveig. Med tempo får vi vendt ball på Molde, noe som gir oss store rom motsatt. Dette utnytter vi veldig godt, og da blir det scoringer altså. Molde brenner et straffespark etter et at vi rett og slett gir bort ballen og feller Moldespilleren i redningsaksjonen.

Klædder litt i innledningen på andre omgang, og vi spiller stadig på oss brudd foran egen boks. 2-3 kommer etter hvert, og kampen lever skikkelig.

Men de nevnte rom vi klarer å spille på Molde, og deretter utnytte, gir mer mat til Mons. Solveig øker både til 4-2, deretter til 5-2 og kampen er fullstendig kjørt. Vi har altså så store muligheter til å straffe vår motstander i denne fasen, men unøyaktighet og utålmodighet hindrer oss i gjøre det i enda større grad. Men du verden, 5 scoringer er bra. Ikke mindre imponerende at de er av en og samme spiller! Solveig Engås hadde en fin dag på jobb i går:)

Langt inn i overtiden får Molde nok en straffe, denne setter de og sluttresultatet blir 5-3. Målrikt, morsomt og med en hærlig temperatur som det skal være i slike oppgjør.

Oppsummert skal vi være fornøyd med prestasjonen totalt sett. Resultatet er godt, men det er definitivt elementer vi IKKE er like happy med. Stadige og unødvendige balltap må lukes vekk, samt at vi må bli enda dyktigere til å straffe motstandere som står så høyt som det Molde valgte å gjøre i gårdagens kamp.

Nå er vi Grimstad for en ukes treningsleir under schöne forhold.

Frode F, trener.