Godt over 100 tilskuere fikk se en god fotballkamp fredag kveld på Aksla Stadion. Banen var nyklipt, strøken og vannet, noe som sørget for en perfekt ramme for to gode lag. G14-kretslaget stakk av med seieren, men AaFK Fortuna kunne absolutt vunnet etter spill og sjanser, men i jevne, tøffe kamper gjelder det å være effektive.

En god avslutning for jentene før ferien, hvor kampen var siste aktivitet før vi i midten av juli starter oppkjøringen til en spennende høstsesong.  

Vi stilte med følgende tropp:

1 Amalie Lorgen

9 Daniela Dögg Gudnadottir

3 Mette Osvold Muri(K)

15 Helle Olsen Rindal

14 Ellijanne Skrede Anderson

5 Vilde Skaar Kroken

16 Kristine Gulbrandsen

6 Pernille Gardien

8 Natalie Granvang Nilsen

10 Oda Sperre Tennfjord

13 Jenny Eilertsen Fylling

22 Agata Drozdzik

4 Solveig Engås

11 Guro Røn

7 Lise J. Eide

Hovedtrener Frode Fargermo sin oppsummering av kampen:

“Fin kamp, fin bekreftelse”

Sist fredag gjennomførte vi vår siste “test” før jentene kunne ta en meget velfortjent ferie. Alle som en har stått på noe gæli i det som føles som evigheter, noe som ikke er langt fra sannheten. Å kunne gå inn i ferien med 3 kamper under beltet er steinviktig i forhold til å ruste oss for noen spennende konkurranse-måneder.

Motstander denne fredagen var et svært godt og fint-spillende G14 Kretslag. De lagene vi så langt har møtt i G16 serien har bydd på vesentlig større fysiske utfordringer, men mindre i form av spillemessige utfordringer. Ikke meningen å  underselge våre tidligere motstandere, men vi har i stor grad vært ganske dominerende spillemessig.

Mot Kretslaget fikk vi andre og interessante utfordringer, nemlig det å være uten ball i perioder. Guttene hadde gode individuelle og kollektive ferdigheter, noe som gjorde at vi fikk jobbet godt med defensiv struktur, det å ligge samlet med god balanse, samtidig som vi måtte være distinkt og aggressiv i vårt press.

Noe vi har jobbet en god del med er frispilling i bakre firer, og det å tørre å spille av press uten å måtte kælke ballen i udefinert område. Således ga det strålende trening med tanke på at Kretslaget kom med en strategi som betød svært høyt press. De hadde jobbet på trening i forkant med hvordan å skulle “ta oss ut” i frispillingen, blant annet med å låse opp stopperne våre.

Som min gode kollega og kretslagstrener Dalseth sa etter kampen; “det var jo ikke mulig å låse dere av, jentene var jo så rolige og komfortable med ball at jeg ikke har sett maken.”

Eller rolig som “tuna på skjæret” som med-trener Preben ville sagt det…….

Fine skussmål det:)

Vi tapte til slutt 1-0 etter en flott scoring. Mindre flott at det er vi som forærer de den muligheten etter rot i eget forsvar, men likeledes flott satt av målscoreren.

Det var en tett, jevn og veldig fin kamp, men sjansestatistikken vinner vi ganske klart. Vi telte opp 5-1 i store sjanser til oss, noen av de veeeeldig store, så på basert på det burde vi kanskje vunnet.

Men skitt det samme, prestasjonen er vi veldig godt fornøyd med. Dette var andre match på 4 dager, vi møtte jo Valder/Vigra G16 på tirsdag, noe som sikkert betydde litt såre ben. Men skulle ikke tro at tirsdagen satt veldig i, for vi står strålende fysisk og jager helt inn i overtiden etter utligningen.

Vi tar nå som sagt ferie i et par uker med god, veldig god samvittighet. Den jobben, entusiasmen og lærevilligheten jentene legger ned for dagen er intet mindre enn beundringsverdig.

Frode F, trener.

Kaptein Mette Muri hadde følgende kommentar etter kampen:

Etter at vi var godt fornøyde med mye av kampen mot Vigra/Valder, var fokuset foran denne kampen å i enda større grad holde ballen i laget og bygge videre på det som var bra på Tirsdag. Vi møtte et spillende og godt G14 kretslag, der vi virkelig fikk trent på avstander og defensiv struktur. Offensivt så vi igjen mye av det vi har jobbet med en lang periode, relasjoner begynner å sitte og vi tar flere gode valg med ball gjennom kampen. Minuset er at vi ikke får noen scoringer, men igjen kommer vi til sjansene og må jobbe med å får omsatte disse til mål. Alt i alt to godkjente kamper og vi tar ferie i en liten periode før vi er klar til en spennende og utfordrende høst! God sommer!

Kategorier: Nyheter