Lørdag gjennomførte vi en siste test før alvoret begynner, da mot G14 kretslag på Color Line. At «Alvoret begynner» er egentlig et slitt og unødvendig uttrykk, det er langt mer treffende å si «det morsomme begynner». For å spille kamper som betyr noe er det som virkelig er artig.

Vi kunne knapt nok fått bedre svar fra våre strålende jenter lørdag. Seier 7-1 sier det meste, men ikke på langt nær nok! Første omgang er en orgie i strålende angrepsspill, resolutt og kompakt forsvarsspill, og en rekke lekre detaljer og scoringer. Pauseresultatet var 5-0 etter 2 gåller fra Nora H og Tea, samt ett fra Agata, flere etter en rytmisk nytelse i samhandling, tempo og presisjon.

Foto: Jon Forberg

Andre omgang startet også på beste vis med en klasse-scoring fra Nora H, som noterte seg for sitt første (men neppe siste) hattrick i AaFK Fortuna-trøya. At de ball-flinke guttene fikk ei scoring i løpet av siste 45 kan vi leve med, men det var godt å se at vi umiddelbart etter denne gikk opp og satte dagens siste ved Agata. Resultatet 7-1 mot et G14 kretslag er spektakulært nok i seg selv, men det var faktisk litt underordnet. De svar vi fikk organisatorisk, både offensivt og defensivt, og ikke minst fysisk, var det som virkelig ga verdi. Jeg drister meg til å si at jentene er i rute!

Foto: Jon Forberg

Nå venter en siste og god treningsuke før vi tar mot Åsane i sesongåpningen kommende søndag. Våre venner fra Bergen er forventet og spådd seriefavoritt, så vi kunne jo ikke få deiligere motstand i 1 runde. Ekstra spesielt er det at Katarina Sunde og Ida Kroken er sentrale spillere på dette solide laget. Begge med lang erfaring fra AaFK Fortuna, Ida senest med å være en viktig brikke for oss i opprykks-sesongen i fjor. Vi skal sørge for å ta i mot de to på beste vis:)

Frode F, trener.

Foto: Jon Forberg