I hælja reiste vi til Strømmen for å møte Grei i generalprøven før neste helgs seriestart. Vi har ikke møtt noen divisjonskollegaer i oppkjøringen, og vi kjente på litt spenning i forkant.
Grei er nyopprykket fra 2022, men spådd å være et lag som kan skape litt tumulter for de fleste. Det kan absolutt godt være for de hadde noen riktig fine spillere, men i går ble de minst et par hakk for små!
 
Guro fikk kranglet inn 1-0 etter en innøvd dødball etter rundt 20 spilte minutter, men før den tid hadde vi vært blankt alene med keeper 3 ganger, pluss flere relativt store muligheter. Nesten så jeg begynte å tendere til irritasjon over bort-skuslete muligheter, men klarte selvsagt å bevare ro og fatning:)
Vi skapte mye, og det på forskjellig vis hvilket var veldig gledelig. Vi spilte rundt dem, gjennom dem og bak dem. Talte vel 6 store muligheter i første 45 utenom scoringene.
En scoring til kom før vi tok en pust i bakken. Et mucho, mucho supremo angrep ble fullført ved at Karna ble tredd gjennom litt skrått på venstre side. Med en hammer av en høyre banka hun ballen opp i nettaket.
 
Mange sjanser skapt, null sjanser imot. God første omgang! Eneste minus var at vi burde minimum 2-3 til…….
 
Andre omgang startet mer eller mindre som første halvlek utartet seg. AaFK Fortuna med mye ball og i skapende humør. Tok bare 4 minutter av andre omgang før vårt siste tilskudd Linn Huseby tegnet seg på lista over målgjørere. Hun blir fint vinklet inn i banen av Nora før hun legger ballen til rette på ca 18 meter. Med presisjon og kraft smekker hun ballen nede til høyre for keeper. Pangstart for oss, pangstart for Linn som kom på ved pause. De gode taktene vedvarte i de neste 10 minuttene før vi begynte å slurve…. Ikke spesielt fornøyd med midtpartiet av andre omgang, da offensivt.
Defensivt er vi bunnsolide hele kampen gjennom, og opptrer resolutt og stødig som bankene i jappetida.
Men det vi gjør med ball selv er ikke bra nok. Blir utålmodig, spiller konsekvent på første-bevegelse, og det gjerne upresist. Skal vi lukte på godsakene blant de fremste, er dette ikke noe vi kan tillate oss.
 
De siste 10 er vi tilbake i modus igjen. Nora setter småpent inn dagens 4 scoring mot en keeper som man med litt skjønn kan si er «out of position». I siste fase skaper vi igjen store muligheter, og bare manglende presisjon hindrer oss fra å putte flere.
 
Alt i alt en god generalprøve. Skaper fryktelig mye, scorer 4 mål, slipper inn 0. Til alt overmål teller vi 1 målsjanse for vertene gjennom 90 minutter, det må sies å være godkjent.
 
Men nå BRAKER det løs, kommende helg venter Kolbotn på CLS i sesongens første batalje. Som kjent rykket de ned fra Toppserien etter et veldig snodig år i kvinnenes øverste divisjon. De var millimeter fra å ende i Topp 4 sluttspill, men endte i stedet med å rykke ned. Merkelige saker…..
 
VI ER KLARE!!! Håper du og alle du kjenner kommer på Color Line stadion førstkommende søndag klokken 14 for å jage oss frem til seier.
 
PS: håper det går fint med Amalie Kragset på Grei som fikk seg en skikkelig trøkk i hodet i går! Speedy recovery og ønske om god bedring sendes.
 
Frode F, trener.