Det er med stor glede at vi kan presentere en ny Sunnmørsjente tilbake i Ålesund med erfaring fra toppfotballen!

Spjelkavikjenta Pernille Gardien(25) er tilbake i klubben etter å ha vert i gode klubber og fått ulike erfaringer både i Norge og utlandet.
Pernille er nå klar for sin tredje periode i klubben. Hun var faktisk den første spilleren trener Magne Elde signerte som ny i klubben i 2012. Hun spilte da i 1.divisjon for klubben dette året, før hun startet skolegang på NTG i Bærum.
I 2014 ble Pernille hentet tilbake til klubben og spilte her høstsesongen.Etter dette har hun vert innom klubber som Stabæk, Røa og Vålerenga, før hun de siste årene har prøvd seg i noen utenlandske klubber.
Hun har spilt i Excelsior i Nederland, i Charlton Athletics i England, før hun i fjor sommer fikk kontrakt med den danske toppserieklubben FC Thisted. Her fikk Pernille mye tillitt og spilte flere kamper på toppnivå, før koronasituasjonen stengte ned fotballen i Danmark før jul.

Det er en meget fornøyd sportslig leder Eirik Hoseth som sier dette om overgangen:

Pernille er en flott tilvekst i AaFK Fortuna, og det er ekstra kjekt at hun er en lokal spiller som kommer hjem til Ålesund for å bidra til å løfte jente- og damefotballen ytterligere.
Vi får inn en meget god ballspiller med spilleforståelse, men også en flott person som vil løfte spillergruppa på flere områder.
Hennes erfaring vil også kunne løfte våre unge spennende spillere i treningshverdagen.

Pernille deler her noen tanker om returen til Ålesund:

Jeg hadde jo ikke sett for meg at jeg skulle tilbake i Ålesund helt enda, men så endra jo korona det aller meste av planer – og da ble jeg veldig frista til å komme tilbake å være med på reisa til AaFK Fortuna.
Som Ålesundsjente er jo det stort å spille med AaFK-logoen på brystet – og å spille med den oransje drakta blir på mange måter en drøm jeg egentlig ikke visste jeg hadde, eller som kunne bli mulig!
Jeg har veldig troa på prosjektet, og håper jeg kan bidra til å sette AaFK-jentene på kartet – målet er jo å bli en like stor og viktig del av Ålesund som gutta er.
Det fortjener vi – og det er veldig på tide!
De siste åra har jeg spilt i Nederland, England og Danmark, så jeg håper jeg kan bidra med litt erfaring og ikke minst kanskje være en liten inspirasjon til de yngre på laget som kanskje har lyst ut etter hvert.
Spillergruppa er helt nydelig, og gleder meg til å spille på lag med hver og en!

Pernille er ein kreativ og god ballspelar som vil passe godt inn i vår måte å spele på. Vi ynskjer å styre og dominere kampane våre med ballen og her vil Pernille gje oss meir av desse ferdighetane, forteller hovedtrener Magne Elde.

Velkommen Pernille !

Sportsleg helsing
AaFK Fortuna

Kategorier: Nyheter