Fredag 22 februar var samarbeidsklubbene Fortuna og Herd på besøk hos Trondheims Ørn. Toppserielaget fra Trondheim har fått på plass et flott anlegg på Lade og vi diskuterte mange spennende temaer. Vi fikk også presentert Toppfotballprosjektet på Sunnmøre på en fin måte.

Les mer om «alle jenter på banen», «jenteløftet og Toppfotball 2023 her!

Vi har troen på at samarbeid på tvers av klubber hvor man bygger opp en kultur for å dele informasjon, erfaringer og kompetanse vil løfte produktet ytterligere. Vi i Ålesund kan lære mye av Ørn sine erfaringer gjennom mange år i toppfotballen, men også hvordan vi kan bidra til å gjennomføre en solid «jenteløft» i vårt område

Sandviken har også nylig vært på besøk hos Fortuna og Sunnmøre Fotballkrets i Ålesund hvor vi fikk en god innføring i Toppfotballsamarbeid VEST. På samme måte som Sandviken i Bergen ønsker Fortuna og Fotballkretsen å ta et viktig samfunnsansvar ved å bygge et kraftsenter for spiller- og klubbutvikling. Ta en lederrolle med samarbeidsklubber rundt talentutviklingen, samt bidra til å styrke klubbmiljøene på trener- og ledersiden. Vi ønsker å jobbe knallhardt mot like utviklingsmuligheter innen fotballen som det gutter har i dag.

Sammen med eksisterende og nye samarbeidspartnere ønsker vi å gjøre dette mulig.