Å tape mot et Kolbotn-lag som tok 26 poeng i Toppserien i fjor (grunnspillet) og med det endte på 5 plass, er i seg selv verken en skam eller noe å grave seg ned for.

Men det har vi delvis lyst å gjøre, for dette tapet var høyst unødvendig!

Tenker den sterke misnøyen vi sitter med etter kampen både er et sunnhetstegn, men like mye et prov på at vi setter høye krav til oss selv, og at vi har grunn til å ha det.

For i større perioder var vi direkte dominerende mot et bra Kolbotn-lag, men tåpelige brudd mot, i kombinasjon med manglende uttelling gjorde at vi står igjen uten poeng.

Vi starter kampen godt, og før det er spilt 10 minutter har vi et anspor av store saker. Unøyaktighet i siste pasning hindrer Maria eller Karna i å være alene med Panengstuen i motstanderens mål. Det som i utgangspunktet er en gedigen mulighet renner ut i sanden.

Bare 3-4 minutter etterpå sitter sesongens første gåll, og det etter et veldig godt angrep. Ingeborg vinner ballen sentralt og trer gjennom Maria, som i sin tur stikker inn Karna i boks. Med en leken vending drar hun av forsvareren og banker læret i lengste med keiva. Fortjent 1-0.

Frem til det er spilt drøye 20 minutter har vi full kontroll på det aller meste som skjer. Og i total kontroll spiller vi ballen fra oss, og med en kvalitativ kontring setter Kolbotn inn utlikningen. Forsmedelig, og veldig, veldig unødvendig……

Bare minuttet etter er kampen snudd, og på ny spiller vi på oss brudd helt unødvendig. Vil gå så langt som å si «grøvlåt» som vi sier norda-førr! Ny god kontring, ny scoring imot.

Skrekkelig av oss, men du verden, det er tempo og kvalitet i det Kolbotn foretar seg.

Linn får en gedigen mulighet ikke lenge etter, men forsøket ender mitt i klypene på gjestenes solide keeper.

Går små-furten inn til pause med 1-2.

Andre omgang er todelt: første 20 er ganske solide og med klart initiativ til oss. Vi skaper en` 100%`er som Nora dessverre ikke klarer å omsette, og flere nesten muligheter. Kolbotn har ett skudd på mål i andre omgang, det går til alt overmål i buret….. Er det mulig?

Igjen rotete og ubesluttsom inngripen fra vår side.

Siste 25 er en total-dominans fra vår side. Vi pisker frem det ene angrepet etter det andre, ikke alle med like god kvalitet, men med en hyppighet som gjør at våre gjester knapt rekker å trekke pusten mellom slagene. 2-3 kommer etter et av disse tunge angrepene. Vi kriger og gjenvinner ballen 2-3 ganger før den etter hvert ender hos Cay på 18 meter. Med en rapp høyre napper hun kula bort i lengste krøss. Nå er det blod på tann, og enorm vilje i laget!

Vi jager og jager, men all dominans og sjanser til tross, vi makter ikke sette flere.

Føles billig å tape denne kampen, fordi det var helt unødvendig og burde vært unngått.

Men prestasjonen er ikke halv-gæren, vi har i store deler et soleklart spillemessig overtak på et godt fotball-lag, og skaper nok av sjanser til å vinne. Men kombinasjonen av uryddighet fra oss, og åpenbare kvaliteter hos dem gir dette resultatet.

Vi er i gang, og godt er det. Årets AaFK Fortuna-lag kommer til å levere god fotball, sterke prestasjoner og haugevis med poeng, ikke vær redd for det. Nå har vi rydda unna åpningskampen og kvitta oss med restene av støv som måtte sitte igjen på støvlene.

Nå går turen til Jæren til helgen, da venter Klepp som startet med en sterk 2-0 seier borte mot Grei i åpningen.

Frode F, trener.

Kategorier: Nyheter