FOTO: Kristian Moe

Søndag formiddag inviterte vi til fotballfest på Color Line Stadion, og for en respons fra et vidunderlig publikum!!!!! 1173 heiende publikummere sørget for en helt vill ramme og en opplevelse som sent vil glemmes.

Ikke minst var dere med å  sette dere en solid publikumsrekord for en kamp i 1 divisjon kvinner. Makalaust.

Først som sist; tusen takk til hver og en av dere som kom på kamp og gav deres støtte til våre veldig flinke fotball-jenter, det betyr enormt mye (hjerte). Vil rette en spesiell takk til de mange breddeklubbene som stilte opp med plakater, ansiktsmaling, bjeller, trommer og hvem vet hva!

Dere laget et helt spektakulært leven gjennom samfulle 94 minutt, til tider var det vanskelig å få beskjeder frem til jentene, såpass mye lyd var det😊

Håper alle som var på stadion hadde en fin opplevelse og at det frister til gjentagelse. Jeg mener ubeskjedent at vi bør ligge på slike publikumstall hver gang.

Kampen, vel det gikk som vi håpet, en kontrollert 2-0 seier. Grand Bodø hadde tatt sine forhåndsregler og lå veldig lavt i en 3-5-2 formasjon. I stor grad betydde det 11 spillere fra midt på egen halvdel og inn.

Det ble da i stor grad power-play hele kampen gjennom, og spill mot et etablert forsvar som pakket inn egen boks. De hadde nok en plan om å utnytte gode kontrings-situasjoner, men våre bakerste kvinner hadde stål-kontroll og tillot ikke noe som helst de få gangene GB hadde noe som liknet reelle overgangs-muligheter. Vi presset høyt og knallhardt, og vant stort sett ballen tilbake etter veldig kort hviletid hos motstanderen. Hva possession angår så har jeg ikke tall på det, men vil tro det var noe i retning av 80-20.

Ikke bare enkelt å spille slike kamper, hovedsakelig av 3 grunner:

1: man kan bli vel komfortabel med slikt overtak, da mister man fort intensitet.

2: helt avhengig av stor bevegelse og tempo i spillet for å bryte ned motstanderen.

3: konsentrasjonsprøve for et forsvar og keeper som veldig sjelden må i aksjon.

Vi opprettholdt i stor grad disse punktene, og det resulterte i null baklengs, 2 fabelaktige mål, samt en 3-4 veldig store sjanser som burde resultert i scoring.

  1. kommer etter lekkert angrepsspill med tempo, rytme, og en dødelig avslutning! Helle trer opp Nora i forkant av GB`s bakre ledd. På ett touch slipper hun ballen til Linn som spiller opp Nora på nytt. Harøyas prinsesse legger til rette på første touch og banker ballen i krysset med det andre. Var oppriktig bekymret for om nettet skulle holde!! Saft suse for en rakka-rykare!!
  1. Kommer etter massivt gjenvinnings-spill. GB prøver å sette i gang bakfra, men vi er som en sverm rundt beina på dem, og tvinger fram feil. Linn vinner ballen og trer opp Nora på første touch. Nora vender så opp og slipper Maria gjennom til venstre. Vår danske Duracell-kanin fosser inn mot mål og setter ballen kontrollert rundt keeper og i mål. Dejlig!

Første omgang byr på en kjempesjanse før den ebber ut. En svært aktiv Ingeborg legger inn fra høyre, og det fiffige legget daler perfekt i beina på nevnte Nora. På hel volley banker hun ballen over, jævlor o`hoi for en scoring det i så fall hadde blitt! Men det ble det ikke, og 2-0 til pause etter en solid omgang.

FOTO: Kristian Moe

Andre omgang forblir målløs, men med enda mer dominans fra vår side. Var vel prinsipielt spill mot ett mål omgangen gjennom. Ei god Guro hadde en kjempesjanse, Linn likeså på ei heading fra 5 meter. Godeste Huseby hadde i tillegg et veldig frekt skudd som GB`s gode keeper fikk 3,5 finger på, akkurat nok til at ballen gikk over via kryss-stanga.

Skulle gjerne ha putta et par kasser til, men er veldig godt fornøyd med gjennomføringen som var både kontrollert og effektiv. Jentene er gode altså!

Igjen, tusen hjertelig takk til alle som var på stadion i går, det ble en uforglemmelig dag😊

Kommende onsdag er det ny kamp på stadion, da 2 runde i NM mot Molde på CLS. De er nok veldig lystne på å nappe storesøster i shortskanten, det skal de ikke få lov til!

Vel møtt onsdag kl 17.00.

Frode F, trener.