På lørdag tok vi turen til Hønefoss der to treningskamper sto på planen. På lørdag møtte divisjonskollega Hønefoss, og deretter mot Fart søndag.

Resultatet av de 2 kampene ble en seier og ett tap.

Bildet hentet fra Hønefoss sin hjemmeside! 

Hønefoss – AaFK Fortuna, 4-2

Å tape er alltid unødvendig, men det var det så definitivt denne dagen. 0-1 kommer på et mål kun egnet for lektyre av mer komisk art. Vi gir dem ett mål i all enkelthet. Deretter er den neste halvtimen bortinatta god! Vi skaper 8 sjanser, hvorav 4 er gedigne i løpet av en 20 minutters periode. En av disse omsettes også i en flott scoring. Natalie setter venstre stopper under press og rapper ballen. På uselvisk vis trer hun Guro alene med keeper og 1-1 var et faktum.

Når jeg sier vi scoret ett, så er det per protokoll rett, men ikke per definisjon. Mette header en corner knallhardt via hanskene til keeperen og opp i nettaket. Ballen går rakt ned, og verken dommer eller flagg-bærer får med seg at den har vært inne. For de som måtte formode at dette var ønsketenkning fra vår side, vi har bildebevis 😊

1-2 er den eneste akseptable scoringen utfra vårt perspektiv. Vi er litt puslete inni egen boks, men Hønefoss er aggressive og setter en fin scoring fra ca 16 meter. Den var grei.

1-3 kommer etter at Madde feller spissen deres som bakerste kvinne og de får et frispark i gunstig lege. Ballen endrer retning i en ikke altfor god mur, og havner kjedelig nok i nota.

Dette er pauseresultatet (merkelig nok) i en av de beste omgangene jeg har opplevd med dette laget. Aggressiv, bestemt, hissig som fan på gjenvinning, og varierende og skapende god offensivt! I stor grad nydelig fotball. Følgende sto på trykk i 1 divisjon kvinner, forfatter av moderator Christian Holter:

« En underholdende 1.omgang der gjestene burde scora 5 mål på de mulighetene de fikk. De ble også snytt for et mål etter en corner som jeg så var inne».

Andre omgang var ikke like innholdsrik i form av sjanser og noe mer jevnspilt, men vi er fortsatt relativt dominerende, og åpenbart langt farligere enn Hønefoss. Vi scorer etter et nydelig angrep, bare 1 minutt ut i andre omgang. Agata legger ballen til rette for Natalie som fyrer. Guro beveger seg som en røyskatt inn foran skuddet og styrer ballen i lengste på kalkulert vis med ryggen. Ironi selvsagt, vi var heldig med den. Som nevnt så styrer vi i stor grad begivenhetene og ruller opp noen skikkelige kremtopper av noen angrep, men vi er ikke distinkte nok foran mål. Dessverre.

I stedet får vi en til i sekken rett før slutt. Et innlegg fra spissen av 16-meteren får en merksnodig bue og går over en utspilt Benedicte. Rar, rar, scoring igjen.

Resultat 2-4, sjansestatistikk 11-5. Sier det meste.

Oppsummert; kanonfornøyd med prestasjonen, kjedelig med skuffende resultat ut fra kampbildet. Men tulle-feil skal vi rydde vekk før alvoret begynner.

Fart – AaFK Fortuna, 0-2

Målsettingen for søndagens kamp var å rydde vekk fjas, og holde nullen. Ikke at det betydde en defensiv tankegang, langt der ifra, for vi scorer alltid! Den kjappe karakteristikken fra kampen er at dette burde endt 6-0. Fart er ikke i nærheten av å matche oss på noe vis, og vi ergrer oss kun over at vi ikke er mer effektive foran motstanderens kasse.

I likhet med lørdag så ser vi masse energi, vilje og initiativ. Vi leverer en skokk med klasseangrep (som vi utbytter for dårlig), og variasjonen i måten vi angriper på er hærlig.

Helgens målscorere


Mål nr 1 kommer ikke et sekund for tidlig, og det fra Lise. Nora H slår en snerten corner som vi duellerer strålende på 2 ganger. Ballen kommer etterhvert fra tverra, og det er mat for Mons (les:Lise) som enkelt setter inn ballen. Dette resultatet står seg til pause, det burde vært mer.

Andre omgang er mer varierende fra vår side. I en periode blir kanskje litt for nonchalante og «deilige», noe som gir unødvendig slurv og vikarierende tempo. Men vi henter oss inn og igjen, burde minst scoret 2-3 mål også i andre omgang. Men ett får vi og det er flott! Nora F bryter ball på egen halvdel og drar seg inn på motstanders 50%. Med en godt vektet pasning trer hun Guro inn i boksen, og ved dette tilfelle var det ingen tvil hva bestemthet gjelder. Guro tilrettelegger på 1 touch, og kyler ballen i motsatt kryss på 2 touch. Lekkert!

Det ender 2-0, i noe som må kunne kalles en komfortabel seier.

Helga sett under ett viser at vi definitivt er i rute, og vi er styrka i troa på at vi skal kunne raspe alle lag i vår divisjon på grainn-leggen.

Det nærmer seg, vi gleder oss😊

Frode F, trener.

Kategorier: Nyheter