Avtalen har som formål å bidra både til utviklingen av FK Fortuna Ålesund, og til Næringsforeningen sitt arbeid med å gjøre Ålesund til en attraktiv bo- og arbeidsregion, samt Næringsforeningen sin satsning på samfunnsansvar.

FK Fortuna er en naturlig samarbeidspartner for oss i Næringsforeningen, sier administrerende direktør, Bente Lund Jacobsen. Det er styrkende for regionen og felleskapet å ha en sterk fotballklubb som satser på toppfotball for kvinner. Fotball er en sterk kulturbærer i Ålesundregionen, og er viktig for å skape felleskap og tilhørighet. Oppslutningen rundt FK Fortuna er med på å knytte regionen sammen og skaper gode opplevelser for alle som bor her. Dette er egenskaper som er svært viktige når vi i fellesskap skal skape Norges mest attraktive næringsregion!

For oss er samarbeidet med FK Fortuna også et signal til næringslivet om at det skal satses på jentene. Møre og Romsdal har en utfordring knyttet til det å tiltrekke seg kvinner til å ville bo og jobbe i regionen. Dersom vi skal være konkurransedyktig når det kommer til næringsliv og vekstkraftige lokalsamfunn, må vi rekruttere flere kvinner med høy utdannelse og kompetanse til regionen, fortsetter Lund Jacobsen.

Styreleder i Fortuna, Maria Elena Kvalen, håper at samarbeidet med Næringsforeningen kan bidra til at klubben får opprettet kontakt med flere aktører, samtidig som det kan forsterke gode og eksisterende relasjoner til næringslivet. – De fleste jentene som i dag vil satse på fotball må kombinere satsningen med skole eller arbeid. Vi ser dessverre at det er et stort frafall blant jenter underveis i utdanningsløpet, og mange av jentene reiser til større byer for å studere og arbeide. Vi vil vise at det går an å kombinere toppfotball med jobb her på Sunnmøre. Da er det avgjørende å ha gode relasjoner til næringslivet, slik at vi kan legge til rette for at flere jenter kan spille fotball lengre. Gjennom et godt samarbeid med næringslivet håper vi nå å få flere jenter hjem igjen, fortsetter Kvalen.

– Dette passer godt sammen med våre målsetninger, skyter Lund Jacobsen inn. Vi trenger å få flere talent tilbake til fylket, og vi trenger nye innbyggere. Norske kvinnelige fotballspillere er i dag blant de aller beste i verden, og fotball er den største idretten for jenter i Norge. I fylket vårt har vi mange spillere på landslagsnivå, men ingen toppfotballag for kvinner. Skal regionen vår beholde spillerne lenger og forhåpentligvis også få flere til å flytte hjem, er det å etablere en bærekraftig og varig toppfotballklubb for kvinner nødvendig. Satsingen sender viktige signaler til både samfunnet og næringslivet i regionen, og passer godt sammen med Næringsforeningen sin satsning på talent -og ledernettverket U37 Sunnmøre og Trainee Sunnmøre. Begge disse har som mål å gjøre arbeidsmarkedet i regionen mer tilgjengelig for unge med utdannelse.

I Ålesund har vi en av Norges beste konsertscener, vi har festivaler, vi har museer i norgesklassen, en unik arkitektur, restauranter som oser av kvalitet, eget universitet, frivillige organisasjoner i fleng og vi er omringet av spektakulær natur som folk reiser fra andre siden av jordkloden for å få en bit av. Forhåpentligvis har vi også om få år et toppfotballag for kvinner, avslutter Lund Jacobsen.

På bildet ser vi f.v. Laila Gjerdsbakk og Bente Lund Jacobsen fra Næringsforeningen sammen med daglig leder i FK Fortuna Ålesund, Eirik Hoseth

Daglig leder i Fortuna, Eirik Hoseth, er også svært fornøyd med at avtalen er i boks. – FK Fortuna Ålesund er takknemlig for støtten og meget glad for den store interessen vi nå opplever fra næringslivet på Sunnmøre, om å støtte en toppfotball-satsning for kvinner. Samtidig ønsker vi å jobbe for å styrke jentefotballen på hele Sunnmøre, i samarbeid med fotballkretsen og breddeklubbene. Vi gleder oss til tiden fremover!

Klikk her for mer om Næringsforeningen: Næringsforeningen