Amazon måtte vinne (i tillegg til å få hjelp av andre) for å ha en sjans for å overleve i 1 divisjon. Vi måtte selvsagt ingenting, vi hadde best case blitt nummer 5, worst case nummer 6.

Foto: Kristian Moe

Men vi var ute etter å avslutte på ordentlig vis, altså gjøre en profesjonell og god kamp, og jeg synes jentene gjør nettopp dette. Det var riktignok ingen høydare vi blir å erindre til evig tid, men en bra gjennomført kamp.

Spesielt første omgang var det mye positivt i, men litt mangel på presisjon hindrer oss i å sette både 2, 3 og 4 kasser bak deres keeper. 

  • Etter 10 minutter smeller det i stolpen etter at Maria blir frispilt ut til høyre. Det harde innlegget ment til Karna ble skli-takle-stoppet av en desperat forsvarer, med det resultatet at den går midt i stolpen. Veldig nære at vi tar ledelsen der.
  • Etter 19 minutter blir Nora satt opp i veldig gunstig lege, også denne gangen av Maria. Fra 7-8 meter måker hun ballen over midt foran mål. Den skulle satt:)
  • Minuttet etter får vi nok en god mulighet der Nora kommer til skudd på 16 meter, men keeper får avverget til corner.
  • Etter 27 minutter kommer en mycke groze chance! Maria serverer igjen etter et godt oppbygd angrep, og fra 5 meter og på blank kasse header Karna utenfor.

Altså 4 store sjanser innen første halvtime, og alle etter godt oppbygde angrep med god rytme.

Amazon på sin side får en trippel seanse i en 5 minutters periode mellom det 37`ende og 42`dre minutt. Først en klinker fra midtbanen, mer eller mindre, som smeller i tverra bak Benne. Deretter gjør nevnte Benne en kjemperedning etter en dødball, før de så scorer på neste dødball. Et langt kast blir stusset rett i mål etter noe passiv involvering fra vår side.

Vi går rett i angrep og får en ny 100% sjanse rett før pause. Guro spilles fri til venstre og serverer Karna på 5 meter. Men ballen får en lei stuss og sklir av foten til vår ellers treffsikre spiss.

Oppsummert 1 omgang: burde leda med minimum 2 mål!

Andre omgang har langt færre sjanser i seg, men vi har det som er. Danelle header over fra gunstig posisjon, og Nora får enda en stor sjanse da hun serveres av hoffleverandør Maria. Amazons keeper varter opp med en kjemperedning på det gode skuddet fra 10 meter. Omgangen fortoner seg ellers som et langt og seig angrep fra vår side, med sporadiske utflukter fra et mer enn fornøyd hjemmelag.

Dett var dett, siste kamp gjennomført. Skulle selvsagt hatt et resultat, men er ganske fornøyd med måten jentene leverer på. Burde vunnet, men det å score på Levermyr ser ut til å være vrient for oss.

Nå slipper vi å bekymre oss for det neste år, for våre hyggelig venner fra Grimstad må dessverre ta den knall-tunge veien ned i 2 divisjon. Trist for en såpass merittert klubb, men det er tøffe tak i dagens dame-fotball.

Foto: Kristian Moe

Et apropos: Natalie Nilsen bar kapteinsbindet i det som var hennes siste reis med oss. Etter å ha levert knall-gode saker for klubben i to sesonger går ferden videre til Danmark sammen med den nesten like fotball-flinke samboeren sin Simen. 

Frode F, trener.