Foto: kristian Moe

ØHIL fikk kjørt relativt godt i siste Grunnspill-kamp for 3 uker siden, i det som nok til da var nært på årsbeste for vår del. I forkant av denne helgen kunne de i sosiale medier melde at lua var ute av neven og lagt igjen i garderoben.

Mulig lua lå igjen, men de fikk definitivt pannebåndet snurra godt rundt knotten i første 45!

De hadde nok lagt en heftig og snikete plan, men den holdt ikke mål mot våre eminente piker. Etter en litt «ta-og-føle-på start», festet vi etterhvert et ramt grep rundt kampen og de ærbødige verter.

Linn, Nora, Ingeborg og Guro hadde lovende muligheter, men smultringen gikk først i oppløsning i gryta etter drøye 20 min. Vi kombinerer rasende flott på vår høyre side med Ingeborg og Maria, og sistnevnte rapper et godt innlegg i boks som Nora og Guro har ferten på.

Ballen smyger seg forbi de to, men det var kanskje like greit. For bak der ventet Agata. En liten smørmyk tilrettelegging, en finsiktet avslutning, og vi leder. Selvsagt veldig fortjent.

10-12 minutter senere sitter neste, denne gang fra motsatt side. Også her er Agata involvert idet hun trer ei knallbestemt Guro ut til venstre. Unge frøken Røn fosser ned mot linja og klinker ballen mot første stolpe der Maria Herdel kommer stupende. Med en sylfrekk venstrefot flikker hun ballen mellom bena til Lankås og i garnet.

2-0 til pause var ikke passende, burde vært det dobbelte. Det nærmeste ØHIL kom var ikke nært.

10 min inn i andre omgang avgjøres kampen definitivt, og for ei scoring det var!

Mich tar 5-meter til Riis som slicer ei 40 meters smaske-pasning til Nora som befinner seg rundt midtstreken.

På ett touch kontrollerer Nora ballen ned i bena på Maria H, og starter på ny omtrent før ballen har forlatt foten. Maria nøyer seg også med et touch og serverer Nora i bakrom. Med ro og oversikt ser vår tåpp-skårer at Guro kommer styrtende som en foss på motsatt side, og igjen nøyer hun seg med ett touch. Vakkert ruller hun ballen på tvers til Guro som alene med Lankås er knallsikker. Hun brukte riktignok 2 touch, noe vi selvsagt må rette på, men Jesu fader så flott! 5 touch fra 5 meter til scoring, relativt ryddig:)

Etter 3-målledelsen er satt inn blir vi flate. Har ingen oppfatning om at jentene tror at dette nå er gjort, men vi mister mye av aggressiviteten og lar oss falle alt for lavt i banen. Det gir ØHIL plass og rom de ikke hadde hatt så langt i kampen.

Strategien deres med å pumpe lange baller inn og bak oss fortsetter med uforminsket styrke, men bastionen i bakre 3`er er fenomenal. Mette, Riis og Helle stanger og kriger unna alt det vertene forsøker å tvinge frem. I egen boks er vi rett og slett knallgode!

Men nullen skulle sprekke, og det på flott vis. Hjemmelagets Emma Iversen får stå altfor alene og upresset på 20 meter, og banker inn reduseringen med et veldig fint skudd.

På tross av en mindre dominerende andre omgang skaper vi en skokk med sjanser. Som selvutnevnt konge av overdrivelser er det nok lett å ta noe av det jeg sier med en spade salt, men seriøst, igjen burde vi scoret 7-8 mål. De som så kampen, er ganske sikkert enige med meg.

Jentene imponerer meg til stadighet. Det å gjenta prestasjonen fra sist vi besøkte ØHIL for bare noen få uker siden er ikke lett. Man må for det første anta at de har gjort sine forberedelser basert på siste affære, og våre eminente damer kjente nok både på spenningen et sluttspill medfører, samt at de i bakhodet vet at de lyktes så veldig godt sist. Men de fikset ikke bare biffen, de vartet opp med både garnityr og deilig saus.

Til helgen venter et ultimat toppoppgjør mot Kolbotn, et Kolbotn-lag som tapte sin kamp mot TIL 2020. Det gjør det ekstra spennende.

Uka skal brukes godt til forberedelser, vi har tapt begge oppgjør mot de hvite og blå så langt i år. Tror alle skjønner at det er en kurs vi ikke ønsker å fortsette på!

Frode F, trener.

Kategorier: Nyheter