Vi slo Grand Bodø 2-0 i hjemmekampen for drøy måned siden, nå sist søndag var det duket for returoppgjør inne i Nordlandshallen. Alle de som følger noenlunde med vet at vi vant også denne kampen, nå med 2-1. For å sette prestasjonen litt i perspektiv, dog uten å forgylle den for meget: GB hadde spilt 5 seriekamper i hallen før vi kom dit. De har slått serieleder Åsane 1-0, de spilte 2-2 mot serietoer Tromsø og 4-plasserte Kil/Hemne, mens de banket både Hønefoss og Medkila med saftige 4-1. 3 seiere og 2 uavgjorte. Altså, før vi kom på besøk 🙂

Jeg vil betegne kampen jentene gjennomførte søndag som en av årets klart beste! Nære årsbeste faktisk.

Hvorfor?

1: vanskelig arena mot tøff motstander.

2: klinisk og nesten ugjennomtrengelig defensivt.

3: ekstrem ro og kløkt med ball, kombinert med intensiv evne til gjenvinning av ballen når den ble tapt.

4: god variasjon og sjanseskapende offensivt.

Det var nesten snodig å oppleve den sakrale roen som preget oss på benken gjennom kampens samfulle 93 minutter. Som trener er det vel knappest en overdrivelse å si at jeg er på grensa til energisk, og mer eller mindre alltid på beina ved sidelinja. I Bodø tror jeg pinadø gamp-ræva var planta på den lett ubehagelige plaststolen mer eller mindre hele tida.

For å gi en forklaring på det; jentene hadde stålkontroll! En stoisk ro, klokhet og bestemthet som gjennomsyret samtlige 11 på banen. Har aldri følt meg så komfortabel i en fotballkamp så lenge jeg kan huske. Dette kom til å gå bra, det kjente vi alle sammen.

Jentene fulgte kampplanen i første omgang til punkt og prikke. Det var en omgang uten mange sjanser, men der vi leverte jævlig solid, og kom til en 100%`er ved Nora H. En av flere overganger med tempo gir Guro anledning til å rulle Håheim helt fri på vår venstre side. Hun drar seg inn i banen for å få læret på sin beste fot, og setter ei kule deres meget kompetente keeper gjør en kvalitetsredning på.

Ok, avslutning, men den burde selvsagt en avslutter av Nora`s kaliber satt. Vel, hun skulle gjøre opp for seg senere 🙂

Går til pause med 0-0 etter en omgang vi er svært fornøyd med gjennomføringen av.

Pangstart i andre! Etter å ha vendt på ballen i bakre 4`er drar Kæpiten Mette seg opp i banen og prikker Tea som har startet perfecto inn bak deres høyre back. Med en lekent førstetouch legger hun ballen ned i ballbanen, og med det andre serverer hun nevnte Håheim som har skutt inn fra motsatt kant. Lekkert, lekkert, lekkert og 0-1!

Ikke mange minuttene etter dobler vi ledelsen, samme spiller, men i motsatt rom. Natalie og Nora F gjør en god defensiv jobb og vinner ballen nede ved egen hjørneflagg, og det som skjer der etter er fotball av høyeste kvalitet! Nora F drar seg opp i banen og spiller Nora H på fot, helt på krittet og med en spiller i rygg. Hun vender så ballen snertent inn til Agata sentralt i banen og starter umiddelbart inn i rommet foran seg. Agata er flink i fotball og skjønner hva neste trekk er, sette den i rommet der Håheim har startet. Med en halv banehalvdel for seg selv sprinter frue med ball frem, og med den største letthet setter Nora H ballen rundt keeper og i det lengste hjørnet. 1-2-3, 0-2!

GB får en mulighet til å komme tilbake i kampen etter et unødvendig balltap av oss. Slikt kan skje, men målet deres var på langt nær ferdigscoret. Helene Engen får kjempetreff fra 20 meter og GB har redusert til 1-2. Nærmere kommer de aldri, til det er vi for dyktige. Sannheten er at vi bør punktere kampen gjennom flere enorme muligheter i siste del av kampen, men det holdt fint slik det var, 2-1 seier og 3 veldig fortjente poeng.

De 3 poengene var både deilige og viktige, men det som gledet aller meste var å se at vi nå var «tilbake» der vi skal være. Den litt trå perioden er definitivt tilbakelagt og vi tidvis sprudler igjen.

Den defensive tryggheten er også på plass, noe 2 innslupne på 4 siste vitner om.

Nå gleder vi oss til siste seriekamp hjemme før vi tar ferie, førstkommende søndag kommer Medkila på besøk. Vi er enda sure for tapet i Harstad, det var høyst unødvendig og på grensa til tullete! De 3 tapte poengene skal vi hente inn igjen søndag!

Frode F, trener.

Kategorier: Nyheter